Párostársa lesérült, egyedül is felvette a harcot kettővel

2014.07.25. 12:22

Taylor Townsend bizarr helyzetbe került a Washington–Philadelphia csapatbajnokin. Női párosban kiütötte társát, majd egyedül is folytatta a játékot két ellenfelével.

A 2012-es Austral Open junior női bajnoka eredetileg nem is akart a WTT-sorozatban játszani, de miután kiderült, hogy csapattársa és barátnője, Vicky Duval Hodgkin-limfómában szenved, helyette vállalta az indulást.

A 18 éves Townsend Liezel Hueberrel lépett pályára Martina Hingis és Anastasia Rodionova ellen. Egy szerencsétlen tenyeres azonban lefelezte Townsendék párosát. Townsend az ütőjével fejen találta Huebert, aki fájdalmai miatt képtelen volt folytatni.

A mindenki által jól ismert teniszben itt vége is lett volna a mérkőzésnek, de a WTT szabályai szerint folytathatták. Townsend vállalta is az egyenlőtlen küzdelmet. Úgy próbált meg nyerni, hogy a Hueber oldalára érkező szervákat nem is fogadhatta, és természetesen Hueber szerváit sem végezhette el.. Már önmagában az óriási feladat volt, hogy egyedül fussa be saját térfelét. Mindent megtett, és néhány pontot még el is ért a közönség óriási ovációja közben.