Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Kolhschreiber jön Raonic helyett a Tennis Classicsra

2014.11.15. 13:49

A jelenlegi első számú német teniszező, Philipp Kohlschreiber helyettesíti Milos Raonicot a jövő keddi, budapesti hetedik Tennis Classics gálán, írja az MTI.

A világranglistán nyolcadik kanadai játékos azután volt kénytelen lemondani a szereplést, hogy második csoportmeccsén combsérülést szenvedett a Londonban zajló ATP-világbajnokságon.

"Bármennyire is szerettem volna játszani az utolsó csoportmérkőzésemen Nisikori Kej ellen, majd jövő kedden a Tennis Classicson Budapesten, nem megy... Bízom benne, hogy jövőre sikerül bepótolni elmaradt fellépésemet" - idézte Raonicot a magyar szervezők szombati közleménye.

A hírlevél szerint Kohlschreiber szinte gondolkodás nélkül mondott igent a főszervező, Taróczy Balázs kérésére. "Nagyon boldog vagyok, hogy meghívást kaptam a Tennis Classicsra. A nézők talán ezt nem tudják, de a játékosok között komoly híre van az eseménynek és mindenki azt meséli, mekkora élmény, milyen jó a hangulat az arénában és milyen csodálatos város Budapest. Edzésben és jó formában vagyok. Biztosíthatom a nézőket, hogy magas színvonalú produkcióval fogok előállni" - mondta a német teniszező, aki jelenleg 24. az ATP rangsorában.

Kohlschreiber a keddi gála elődöntőjében az osztrákok ifjú titánjával, Dominic Thiemmel csap össze, a másik ágon pedig a lett Ernests Gulbis és az olasz Fabio Fognini küzd meg egymással.

A program:
15.30: kapunyitás
16.30: ünnepélyes megnyitó és az első elődöntő: Ernests Gulbis-Fabio Fognini
17.45: második elődöntő: Philipp Kohlschreiber-Dominic Thiem
18.45: páros mérkőzés Manszur Bahramival és Babos Tímeával
19.30: döntő