Árpád
-2 °C
3 °C

Williams Sarapovát legyőzve 19-szeres Grand Slam-bajnok

2015.01.31. 12:04

A világelső Serena Williams megnyerte 19. Grand Slamjét, 6. Australian Openjét, miután 6:3, 7:6-ra legyőzte a ranglista második Marija Sarapovát a melbourne-i döntőben, amit vitathatatlanul a mostani mezőny két legjobbja játszott egymással.

Sarapova mindent megpróbált, a második szettre kemény küzdelemre késztette Williamst, de az amerikai nem engedte ki a kezéből a meccset, mindent támadott, és ami ennél is fontosabb, szinte hibátlanul szervált. Williams adogatásánál alig volt igazi esélye Sarapovának, csak magát tudta bajba keverni az amerikai. A világelső egyébként kisebb betegséggel küzdött az egész torna alatt, a döntőben is köhécselt, láthatóan a szokásosnál nehezebben vette a levegőt hosszabb labdamenetek után, de a játékát ez nem nagyon érintette.

Az orosz tíz éve nem tudja legyőzni Williamst, 18 eddigi meccsükből 16-ot az amerikai nyert meg. A világelső most is rögtön brékkel indult, miután Sarapova idegesen kezdett, és minden igyekezete ellenére sem tudta megfordítani a gémet. 3:2-nél kisebb közjáték szakította félbe a döntőt, elkezdett esni az eső. Be kellett húzni a tetőt, a pályát pedig törölközőkkel dörzsölték szárazra.

A szünet után Williams gyorsan befejezte félbeszakadt adogatását, Sarapova viszont nem tudott ilyen hatékony lenni a sajátjánál. 0-30-nál kettős hibával ajándékozott három bréklabdát az amerikainak, aztán pedig hibázott. Williams már kiszerválhatta volna a meccset, amikor aztán kettős hibával, rontásokkal hirtelen három bréklabdához juttatta az oroszt, aki egy újabb kettős hibával meg is kapta a visszabréket. Nem Sarapova kezében volt azonban a játszma, a következő adogatásánál Williams odatette magát, és semmire vette el ellenfele szerváját.

A második játszmára már sokkal keményebb küzdelem alakult ki, többször voltak lehetőségei az orosznak Williams adogatásánál, de az amerikai néhány ásszal kerülte el a komolyabb problémákat, és összességében még mindig ő dominált. 3:3-nál hiába lett megint 0-30 Williams adogatásánál, de utána jöttek a jó szervák. Ugyan volt bréklabdája is Sarapovának, és az amerikaitól elvett egy pontot a bíró is, amiért szerinte megzavarta a labdamenetet, de végül így is hozta az adogatását a világelső.

5:4-ig könnyebben tartotta magát Sarapova, de aztán egy kettős hibával nehéz helyzetbe került, és meccslabdához is jutott Williams. Ezt azonban egy vonalra bevágott hatalmas nyerő tenyeressel hárított az orosz, és nagy C'mon! kíséretében hozta a gémet. A megfordított játék után Sarapova keményen ostromolt, és Williams szervái sem mindig jöttek, de egyenlőn túl nem tudott jutni.

Végül tie break döntött, amiben rögtön egy sarokba vágott returnnel szerzett előnyt Sarapova, de aztán megint Williams pillanatai jöttek. Az öklét rázva nyugtázta a 4-1-es vezetését, és könnyebben is befejezhette volna, de néhány hibával visszaengedte Sarapovát. 6-4-nél megint két meccslabdához jutott Williams, aminél egyet még bátran, egy vonalra meghúzott második szerva mögött tudott hárítani.

A következő pontnál úgy tűnt, Williams egy hatalmas ásszal megnyerte a meccset, már az ütője is kihullott a kezéből, amikor a mérkőzésvezető bemondta, hogy hálót ért a labda. Az amerikai mosolyogva csóválta egy kicsit a fejét, aztán nagyon azért nem remegett meg, ugyanoda, ahova az előbb, ezúttal tényleg beütötte az ászt. Serena Williams boldogan ugrált át a pályán a páholyához, és ünnepelte újabb nagy győzelmét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?