Nagy játékkal verte Williamset a 22 éves spanyol a Roland Garros-döntőben

2016-06-04T144014Z 1815228197 LR1EC6414QR0B RTRMADP 3 TENNIS-OPE
2016.06.04. 17:17 Módosítva: 2016.06.04. 17:18

A világranglista 4. Garbiñe Muguruza élete második Grand Slam-döntőjében nagy játékkal győzte le 7:5, 6:4-re a világelső Serena Williamset, ezzel ő a Roland Garros női bajnoka. A 22 éves spanyol hétfőtől már második a világranglistán.

A tavalyi wimbledoni döntőben találkoztak már, akkor azonban még Williams nyert két szettben. Ezúttal viszont hiába játszott jobban az amerikai, mint több előző mérkőzésén, a mozgása még mindig nem volt tökéletes, és sokszor tudta legyorsítani őt Muguruza. A spanyol fejben is nagyon erős volt, nem nagyon voltak megingásai, míg az amerikai többször is rontogatott, és sebezhető volt a saját adogatása mögött.

Mindketten koncentráltan kezdtek, de először Williamsnek voltak lehetőségei 2:1-nél. Muguruza azonban egy hosszú, 10 perces gémben szép nyerővel, ásszal is hárított bréklabdát, a következő játékban pedig már az amerikai került bajba. 0-40-ről két bréklabdát még sikerült hárítania, de aztán beütött egy kettős hibát. Muguruzán is látszott azért, hogy egy GS-döntőben van, ütött kettős hibákat, de 0-30-ról megfordította az adogatását.

4:3-nál viszont már hibázott, és vissza tudott jönni az amerikai. Azonban nem tudott dominálni, sőt, Muguruza többször is le tudta gyorsítani, a bátor játék pedig újabb bréket ért. A spanyol 6:5-nél már a szettért szerválhatott, és hiába voltak a keményen támadó Williamsnek lehetőségei, a harmadik szettlabdáját már megcsinálta Muguruza.

A második szett elején megint rögtön két bréklabdához jutott a spanyol, és el is tudta venni Williams adogatását. Utána viszont bizonytalankodott kicsit, három kettős hibát ütött egy gémen belül, és az egyikkel el is bukta a szerváját.

Azonban Williams továbbra sem tudta átvenni a kezdeményezést, és sebezhető volt a saját szervájánál, amit megint elvett Muguruza. Williams összeszedte magát, hangos C'monokkal tüzelte magát, viszont még mindig hibázgatott Muguruza második szerváinál is. A spanyol nagyon biztosan, ásszal jutott 5:3-hoz, Williamsnek pedig már a meccsben maradásért kellett adogatnia.

Izgalmasan alakult a gém, amit négy meccslabdáról tudott megfordítani az amerikai. Az első meccslabdáját a hálóba ütötte a spanyol, aztán jó első szervák mögött még kettőt hárított Williams. A negyediknél második szervát támadott meg Muguruza, de messzire szélesre szállt a labda. A világelső ütött még kettős hibát is, de végül csak hozta a gémet.

Viszont a Roland Garros-címért szerválva nagyon magabiztos volt a spanyol, végül egy egészen hihetetlen átemeléssel nyerte meg semmire az adogatását, és így a tornát, utána boldogan feküdt el a salakon.

Williams a győzelmével beérhette volna Steffi Graf 22 GS-es sorozatát, de az Australian Open döntője után a salakos tornán sem tudott nyerni. Muguruza viszont hétfőtől már 2. a világranglistán, és nagyszerű játékkal tudta legyőzni a világelsőt.