Patkányvizelettel mérgeztek meg egy teniszezőt Wimbledonban?

2016.08.11. 12:47

Mérgezés gyanújával indított eljárást a londoni rendőrség, miután az idei wimbledoni tenisztorna egyik junior versenyzője Gabriella Taylor válságos állapotba került a torna alatt. 

Taylor gond nélkül bejutott a negyeddöntőbe, ahol aztán az első szett után rosszul lét miatt fel kellett adnia a meccset. A 18 éves éves brit játékosról azt hitték, hogy egy külföldi tornán beszedett valamilyen gyomorvírust, de állapota gyorsan romlani kezdett, aminek az lett a vége, hogy a fiatal teniszező négy napot feküdt az intenzív osztályon. 

Mint kiderült, a megbetegedést a leptoszpirózis baktérium egy igen ritka fajtája okozta, ami néhány esetben akár még végzetes szervleállást is okozhat. A baktériumot főleg patkányok terjesztik a vizeletükkel, de a teniszező családja szerint Taylor nem volt olyan környezetben, ahol elkaphatta volna a betegséget. Az All England Lawn Tennis Club szóvivője szerint Taylor az éttermi belépőjét sem váltotta ki, vagyis valószínűleg a wimbledoni verseny alatt semmit nem fogyasztott a hivatalos konyháról. 

A világranglistán 381. játékos édesanyja a mérgezés miatt a rendőrséghez fordult, a Scotland Yard pedig vizsgálatot indított, ugyanakkor a rendőrök annak is utána járnak, hogy a teniszezőt célba vehették-e sportfogadással foglalkozó bűnözői csoportok vagy esetleg a játékos riválisai.

(MTI)