Gergely
6 °C
23 °C

Babos Tímea élete legnagyobb sikerét érte el

K  AP20160830120
2016.09.01. 20:02

Az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában a 31. helyen kiemelt Babos Tímea két szettben (6:2, 6:4) legyőzte a selejtezőből érkező holland Hogenkampot.

Ezzel élete legnagyobb sikerét érte el - a világranglistán 33. helyen áll, ilyen magasan még sohasem jegyezték -, mert eddig egyetlen Grand Slam-tornán sem jutott be a harmadik fordulóba. Mind a négy GS-en a második forduló egyéniben a végállomást jelentette neki.

Babos az első gémben adogatott, és pontot sem veszítve nyerte meg, riválisa egyenlíteni tudott, de a holland a következő adogatását már nem tudta hozni, ezzel 3:1 lett.

A folytatásban a 23 éves magyar nem hibázott a szerváinál, míg Hogenkamp kétszer is, így 28 perccel alatt 6:2 lett az első szett.

Babos sokkal jobban szervált, a hálónál is lényegesen magabiztosabb volt, ezt a fölényét simán érvényesítette.

A második játszmában már nem tudta ezt a koncentrált játékát hozni, 2:2-nél érezhető mélypontra került. Saját szervájakor gyorsan veszített két pontot, onnan 40 egyenlő lett, de a holland megint kihasználta bizonytalanságát, és 3:2-re előnybe került.

Babos tudta, mennyire fontos a gyors egyenlítés, volt is bréklabdája, de nem tudta kihasználni az esélyt, így 4:2 lett oda.

Aztán egy pillanat besöpörte az adogatását, hogy fogadóként ismét megkísérelje az egyenlítést. Hogenkampot 40-15 után megbénította, négy labdát zsinórban, ezzel 4:4 lett.

Saját adogatását egy szép fonákütéssel be tudta fejezni 40-30-nál, így a világranglista 165. helyén álló hollandnak a meccsben maradásért kellett adogatnia.

Volt is egy gémlabdája, de ezek után Babos jó ütései jöttek, és a második meccslabdáját már értékesítette.

A harmadik fordulóban az ötödik kiemelt román Simona Halep vár a legjobb magyarra. Halep két szettben, de messze nem átütő játékkal búcsúztatta a cseh Lucie Safarovát.

"Ez a nap is elérkezett! Nagyon-nagyon örülök, hogy most már Grand Slamen is bejutottam egyesben a harmadik körbe. Idén elég stabil teljesítményt nyújtottam. Korábban minden Grand Slamen nyertem meccset. Reméltem, hogy most még tovább jutok. Pláne annak fényében, hogy most már kiemelt is voltam" - idézte saját honlapja Babost, aki szerint sokkal jobban játszott, mint az első mérkőzésen.

"Egy nagyon magabiztos első szett után picit remegősebb második játszma következett. De még időben észbe kaptam, újra agresszívabban kezdtem el játszani. Ennek meg is lett az eredménye! Szerencsés is vagyok, hogy befejeztem a meccset. Most leszakadt az ég, kérdéses, hogy lesz-e páros a mai napon"