Jusztina
3 °C
16 °C

Babos Tímea elődöntős párosban az AusOpenen

2018.01.23. 06:57

A Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar-francia páros bejutott a női párosok között az elődöntőbe az Australian Openen. A 142 perces meccset 6:4, 0:6, 7:6-ra nyerték meg az első kiemelt Sestini-Hlavackova, Csan Latisha cseh-tajvani duóval szemben. A harmadik meccslabdát értékesítették.

A harmadik szett rövidítése ugyanolyan kiélezett volt, mint az utolsó szett, végül 8-6-ra nyerték meg.

„Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk! Rengeteg fordulat és változatosság volt végig, nem volt egyszerű. Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt, amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem magam. Összeszednünk magunkat a rövidítésre és azt sikerült megnyernünk! A döntő játszma igazi ki-ki szett volt. Először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél egy nagyon jó gémmel. Utána mindenki viszonylag simán hozta a szerváját. A rövidítésben mi vezettünk 1-0-ra, majd onnan lett 1-4, aztán 6-4, 6-6, 8-6. Tényleg nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal" - értékelt hivatalos honlapján a legjobb magyar teniszező. 

Babos először játszott Ausztráliában negyeddöntőt, és ezt rögtön sikerrel vívta meg.

Az elődöntőben a Hszie Szu-vej, Peng Suaj kínai-tajvani párossal találkoznak, mindkét játékos volt ranglistaelső a múltban.

Vegyes párosban is remekül halad Babos, ott az indiai Rohan Bopannával már a negyeddöntőbe jutottak a Franko Skugor, Vania King horvát-amerikai páros legyőzésével (6:4, 6:4). Vegyes párosban a női páros után alig két órával teniszezett újra Babos.