Árpád
-2 °C
4 °C

Babos Tímea elődöntős párosban az AusOpenen

2018.01.23. 06:57

A Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar-francia páros bejutott a női párosok között az elődöntőbe az Australian Openen. A 142 perces meccset 6:4, 0:6, 7:6-ra nyerték meg az első kiemelt Sestini-Hlavackova, Csan Latisha cseh-tajvani duóval szemben. A harmadik meccslabdát értékesítették.

A harmadik szett rövidítése ugyanolyan kiélezett volt, mint az utolsó szett, végül 8-6-ra nyerték meg.

„Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk! Rengeteg fordulat és változatosság volt végig, nem volt egyszerű. Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt, amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem magam. Összeszednünk magunkat a rövidítésre és azt sikerült megnyernünk! A döntő játszma igazi ki-ki szett volt. Először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél egy nagyon jó gémmel. Utána mindenki viszonylag simán hozta a szerváját. A rövidítésben mi vezettünk 1-0-ra, majd onnan lett 1-4, aztán 6-4, 6-6, 8-6. Tényleg nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal" - értékelt hivatalos honlapján a legjobb magyar teniszező. 

Babos először játszott Ausztráliában negyeddöntőt, és ezt rögtön sikerrel vívta meg.

Az elődöntőben a Hszie Szu-vej, Peng Suaj kínai-tajvani párossal találkoznak, mindkét játékos volt ranglistaelső a múltban.

Vegyes párosban is remekül halad Babos, ott az indiai Rohan Bopannával már a negyeddöntőbe jutottak a Franko Skugor, Vania King horvát-amerikai páros legyőzésével (6:4, 6:4). Vegyes párosban a női páros után alig két órával teniszezett újra Babos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?