Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Navratilova kiborult McEnroe fizetésén

2018.03.19. 16:27

Martina Navratilova a wimbledoni teniszbajnokság egyik szakértőjeként méltánytalannak tartja, hogy kollégái közül John McEnroe tízszer több pénzt kap, mint ő.

"Sokkolt, hogy John McEnroe 150 ezer fontot kap, én meg 15 ezret"

- nyilatkozta a BBC-nek Navratilova, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy "a férfiak hangja értékesebb, mint a nőké".

A csehszlovák származású, de sikereit már amerikaiként elérő teniszező karrierje során 18 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben, Wimbledonban kilencszer diadalmaskodott. Navratilova hangsúlyozta: a bértárgyalások során nem kapott kellő tájékoztatást, és ígéretet tett arra, hogy legközelebb több pénzt kér.

A BBC brit műsorszolgáltató tavaly júliusban adott közre egy listát, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagy-Britanniában milyen bérkülönbségek lehetnek a férfi és női munkavállalók között még akkor is, ha ugyanazt a munkát végzik.

A BBC ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a pályafutása során egyesben három wimbledoni tornagyőzelmet arató McEnroe megbízatása Londonban nem korlátozódik a verseny időtartamára, valamint a kéthetes szakértői feladatokra, mert annál jóval több munkát kell elvégeznie. 

"John a BBC-nél a wimbledoni torna arcának számít" - mondta a csatorna szóvivője, amit az MTI közölt. Hozzátette: a kizárólagosságot garantáló szerződésük értelmében pedig McEnroe Nagy-Britannián kívül annak ellenére csak az ő engedélyükkel vállalhat munkát, hogy az egyik legjobb szakértőnek és sportkommentátornak számít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?