Szuperhősnek érzi magát a macskadresszben, ami a vérrögöktől is védi

GettyImages-963574532
2018.05.30. 11:07

Serena Williams szülése utáni első Grand Slam-meccse jól sikerült, a Roland Garros nyitókörében két szettben túllépett a cseh Krystina Pliskován. A meccs után az újságírók az anyaságról és fekete macskadresszéről kérdezték a teniszezőt. 

Párizsban 25 fok volt a hőmérséklet, ennek ellenére Williams fekete, hosszú macskanadrágos ruhában játszott. 

„Ha ezt viselem, úgy érzem magam, mint egy harcos. Talán egy királynő vagyok Wakandából (utalta a Fekete párduc című fimre). Kényelmes viselni. Mindig is fantasy világban éltem, mindig is szuperhős akartam lenni, és most ez az egyik módja, hogy szuperhős lehessek" – idézte Williamst a BBC.

Williams elárulta, hogy a ruhát még a Fekete párduc megjelenése előtt tervezték, és funkcionális szerepe is van, nem csak poénból hordja. A teniszezőnek többször is vérrög került az ereibe az elmúlt egy évben, azt mondta, új ruhája segít fenntartani a szükséges vérkeringést, hogy ezt megakadályozza. 

A catsuittal a többi szülés után visszatérő nőnek is üzent. Szerinte nem igen beszélnek arról, hogy milyen nehéz fizikailag is lelkileg is a visszatérés, de például egy ilyen ruhával is magabiztosságot szerezhetnek. A többieket is inspirálni szeretné ezzel a viselettel.