Nadal átlépett Del Potrón, 11. Garros-győzelméért játszik

GettyImages-969781690
2018.06.08. 18:44

A világelső Rafael Nadal a fontos pillanatokban végig jobb volt, 6:4, 6:1, 6:2-re legyőzte a hatodik kiemelt Juan-Martín del Potrót a Roland Garros második férfi elődöntőjében. Így vasárnap a 11. győzelméért játszik majd az osztrák Dominic Thiem ellen a döntőben.

Az első szettben rengeteg lehetősége volt Del Potrónak, Nadal több adogatójátéka is 0-30-cal indult, de ezeket mind megfordította a spanyol, összesen pedig hat bréklabdát hárított a játszma alatt.

Ezzel szemben az argentin adogatójátékai sokkal simábbak voltak, azonban nagyon benne maradt, hogy 4:4-nél 15-40-es állásról nem tudta lebrékelni Nadalt. A szettben maradásért adogatott, Nadal szettlabdákat jelentő bréklabdákhoz jutott, és a másodikat már ki is használta.

Még szoros volt Nadal első adogatógémje a második szett elején is, de aztán Del Potro egyre többet rontott, semmire bukta el a szerváját. Nadal továbbra is megoldott minden problémásabb szituációt, Del Potro pedig csak egyetlen gémet tudott hozni a szett végén.

A harmadik játszma elején is rögtön brékelt Nadal, és még néhány hiba is belefért neki, mert Del Potro továbbra sem tudott veszélyesebb lenni. A szett végére még felpörgött egyszer, de ez így is csak 6:2-re volt elég.

Nadal ezzel a győzelemmel már 85-2-re áll a Roland Garros salakján, eddig mindössze kétszer kapott ki, mióta elindult a tornán.

A vasárnapi döntőben a hetedik kiemelt Dominic Thiemmel meccsel majd, aki a maga elődöntőjében 7:5, 7:6, 6:1-re győzte le a meglepetésember, és a budapesti ATP-tornán is győztes Marco Cecchinatót. Thiem tavaly és idén is meg tudta verni két nyert szettre menő salakos mérkőzésen egyszer Nadalt, de tavaly a Garros elődöntőjében kikapott tőle.