Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nadal átlépett Del Potrón, 11. Garros-győzelméért játszik

GettyImages-969781690
2018.06.08. 18:44

A világelső Rafael Nadal a fontos pillanatokban végig jobb volt, 6:4, 6:1, 6:2-re legyőzte a hatodik kiemelt Juan-Martín del Potrót a Roland Garros második férfi elődöntőjében. Így vasárnap a 11. győzelméért játszik majd az osztrák Dominic Thiem ellen a döntőben.

Az első szettben rengeteg lehetősége volt Del Potrónak, Nadal több adogatójátéka is 0-30-cal indult, de ezeket mind megfordította a spanyol, összesen pedig hat bréklabdát hárított a játszma alatt.

Ezzel szemben az argentin adogatójátékai sokkal simábbak voltak, azonban nagyon benne maradt, hogy 4:4-nél 15-40-es állásról nem tudta lebrékelni Nadalt. A szettben maradásért adogatott, Nadal szettlabdákat jelentő bréklabdákhoz jutott, és a másodikat már ki is használta.

Még szoros volt Nadal első adogatógémje a második szett elején is, de aztán Del Potro egyre többet rontott, semmire bukta el a szerváját. Nadal továbbra is megoldott minden problémásabb szituációt, Del Potro pedig csak egyetlen gémet tudott hozni a szett végén.

A harmadik játszma elején is rögtön brékelt Nadal, és még néhány hiba is belefért neki, mert Del Potro továbbra sem tudott veszélyesebb lenni. A szett végére még felpörgött egyszer, de ez így is csak 6:2-re volt elég.

Nadal ezzel a győzelemmel már 85-2-re áll a Roland Garros salakján, eddig mindössze kétszer kapott ki, mióta elindult a tornán.

A vasárnapi döntőben a hetedik kiemelt Dominic Thiemmel meccsel majd, aki a maga elődöntőjében 7:5, 7:6, 6:1-re győzte le a meglepetésember, és a budapesti ATP-tornán is győztes Marco Cecchinatót. Thiem tavaly és idén is meg tudta verni két nyert szettre menő salakos mérkőzésen egyszer Nadalt, de tavaly a Garros elődöntőjében kikapott tőle.