Babos: Rossz időszakon megyek keresztül, nem érzem túl jól magam

2018.07.03. 09:44

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott egyesben a wimbledoni teniszbajnokságon, 7:5, 6:2-re kapott ki az ukrán Leszja Curenkótól. A világranglistán 38. magyar játékos és 34. ellenfele most találkozott ötödször: eddigi összecsapásaikon háromszor Babos nyert, legutóbb, idén Hobartban viszont 29 éves riválisa volt a jobb.

Wimbledonban először Babos veszítette el adogatását, de sikerült visszajönnie. Curenko aztán viszont a legjobbkor, 5:5-nél brékelte ismét riválisát, és 46 perc után előnybe került. A második szettben nagyon rosszul kezdett a 25 éves magyar teniszező, kétszer is elveszítette adogatását, és bár bréklabdákig még eljutott, Curenko simán lezárta a meccset, írja az MTI. Babos a mérkőzésen 34 ki nem kényszerített hibát ütött.

„Sajnos egy elég rossz időszakon megyek keresztül, az elmúlt hetekben fájdalmakkal, sérülésekkel bajlódtam, most nem érzem túl jól magam"

– nyilatkozta a találkozó után a honlapján Babos. Hozzátette, ez meglátszódik a játékán és az önbizalmamon is, és nem azt a teniszt játssza, amit szeretne.

„Az első szettben próbálkoztam, akartam, de amikor ott lett volna a lehetőség 4:3-nál, bréklabdánál, akkor egy nagyon könnyű labdát rontottam. Normál helyzetben ezt be szoktam ütni. Sajnálom, hogy így alakult" – tette hozzá a magyar teniszező, aki szerint párosban egészen más játékos, és ott nagy céljai vannak, sokkal több az önbizalma, a hite. Babos párosban a francia Kristina Mladenoviccsal első kiemeltként egy japán kettőssel kezd majd.

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams 7:5, 6:3-mal ment tovább a holland Rus ellen. A gyermeke születése után visszatérő amerikai csak 181. a világranglistán, de a wimbledoni egyedi kiemeléseknek köszönhetően a 25. kiemeltként lépett pályára. Meglepetésre viszont már az első körben kiesett a tavalyi US Open-bajnok, és a Roland Garroson is döntős Sloane Stephens, aki a horvát Vekic-től kapott ki 6:1, 6:3-ra.