Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Djokovics két év után újra elődöntős egy Grand Slamen

2018.07.11. 16:57

Novak Djokovics jutott először az elődöntőbe a férfiaknál Wimbledonban, 6:3, 3:6, 6:2, 6:2-re győzte le a japán Nisikori Kejt. A korábban háromszoros wimbledoni bajnok szerb pillanatnyilag csak a 12. kiemelt a tornán, de egyre jobb formába lendül, és a 2016-os US Open óta először jutott újra elődöntőbe egy Grand Slamen.

A meccs elején Djokovics 3:1-re is vezetett, de Nisikori vissza tudott jönni a brékhátrányból. 4:3-nál aztán újból előnybe került a szerb, és ki is szerválta a meccset.

A második játszma elején egy maratoni játékban ostromolta Djokovics a japánt, de végül Nisikori hozta a szerváját. 2:1-nél ő került előnybe, és sikerült is kiegyenlítenie.

A harmadik játszmában 2:2-nél jött egy sorsdöntő gém. Több bréklabdája is volt Nisikorinak, de megfordította Djokovics az adogatójátékát. Utána pedig rögtön el is vette a japánét, aki sokáig nem tudta újra hozni a szerváját.

A negyedik játszma elején ugyan brékelőnybe került, de Djokovics visszajött, és már 4:1 volt, amikor Nisikori is hozta az adogatását. Ennél többet azonban már nem tudott tenni, Djokovics nagy játékkal jutott az elődöntőbe.

Ott majd Rafael Nadal és Juan-Martín del Potro negyeddöntőjének a győztese lesz az ellenfele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?