Fucsovics újra döntőt játszik ATP-tornán

K EPA20190209034
2019.02.09. 15:54

Fucsovics Márton újra ATP-tornán fog döntőt játszani, miután a szófiai keménypályás verseny elődöntőjében legyőzte az olasz Matteo Berrettinit.

A 53. helyen álló Matteo Berrettini korábban az első helyen rangsorolt orosz Karen Hacsanovot és a hatodik kiemelt spanyol Fernando Verdascót is legyőzte a tornán, így elég nehéz ellenfélnek számított.

A magyar és az olasz játékos ATP-tornán még nem találkozott egymással, tavaly az irvingi keménypályás challenger-verseny elődöntőjében ugyanakkor Berrettini két játszmában győzött.

Második csatájuk során a világranglista-47. Fucsovicsnak 5:4-nél két szettlabdája volt, de nem élt velük, aztán 5:5-nél elvesztette az adogatását, és Berrettini kiszerválta a játszmát. A folytatásban mindketten kiválóan adogattak, mígnem a 22 éves olasz 6:5-nél megremegett, és Fucsovics kiegyenlített. Az utolsó szettben Fucsovics egy korai brékkel 4:1-re elhúzott, majd végigvitte előnyét, és első meccslabdáját beütve győzött. A mérkőzés 2 óra 16 percig tartott.

A magyar teniszező - aki eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét tavaly Genfben aratta - a vasárnapi fináléban a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel vagy a hetedikként rangsorolt francia Gael Monfilsszal játszik.

Eredmények:

  • Fucsovics Márton-Matteo Berrettini (olasz) 5:7, 7:5, 6:3

később:

Medvegyev (orosz, 3.)-Monfils (francia, 7.)

Nyitókép: Vaszil Donev/MTI/EPA  • Hírek
  • Lakáshitel