Gyárfás
18 °C
35 °C

Mérkőzéslabdáról vesztett Fucsovics

2019.05.03. 18:51

Mérkőzéslabdáról vesztett Fucsovics Márton Marco Cecchinatóval szemben

az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglistán 35. magyar játékos pályafutása során harmadszor csapott össze a 19. helyen álló 26 éves Cecchinatóval. Az olasz a torna harmadik kiemeltjeként előzetesen esélyesnek számított, igaz, a 8. kiemelt Fucsovics eddigi két találkozásuk alkalmával - tavaly ugyanezen a versenyen, illetve Pekingben kemény pályán - nyerni tudott, mindkétszer két játszmában.

Az első szettben Fucsovics ellenállhatatlanul játszott, első adogatásai mögött mindössze egy pontot veszített, s mivel fogadóként is jól teljesített - háromszor is brékelni tudta riválisát -, 35 perc után előnybe került.

A második játszmából mindössze három labdamenetet játszottak le, amikor eső miatt mintegy két órára félbe kellett szakítani a mérkőzést. A kényszerpihenő után Cecchinato jobban teniszezett és tartotta a lépést magyar riválisával. Fucsovicsnak 4:3-as vezetésnél hat bréklehetőségre volt szüksége ahhoz, hogy elvegye a tavaly Roland Garros-elődöntős olasz adogatását, de annak ellenére, hogy ez végül sikerült, nem tudta kiszerválni a találkozót.

A magyar játékos 5:4-nél fogadóként így is eljutott mérkőzéslabdáig, Cecchinato azonban hárította azt, majd fordított és egyenlített.

A döntő felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovicsnak ugyanakkor két bréklabdát is hárítania kellett, hogy ne kerüljön hátrányba. Még 4:4-nél is fej fej mellett haladtak a felek, egy játékkal később a magyar játékos két pontra került a továbbjutástól, de újabb mérkőzéslabdához nem jutott. Fucsovics a lehető legrosszabbkor, 5:5-nél viszont elveszítette a szerváját, Cecchinato pedig a következő játékban lezárta a 2 óra 23 perces mérkőzést.

A 27 éves magyar teniszező számára Münchenben egy évvel ezelőtt is a negyeddöntő jelentette a végállomást. Fucsovics a Facebookon úgy értékelte a meccset, hogy

Meccslabdáról elveszíteni egy meccset mindig fájdalmasabb, de egy baráttól kaptam ki, és az is pozitívum, hogy megvan a játékom, jól megy a tenisz. Mindenképp pozitív hét volt.

Fucsovics egyébként a jövő héten Madridban versenyez, párosban pedig pont Cecchinatóval indul.

(MTI)