Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Andy Murray: Sorsfordító volt a műtétem

2019.06.16. 17:42

Andy Murray januári csípőműtétje után visszatér a versenyszerű teniszezéshez. A brit játékos a jövő héten párosban játszik a Fever-Tree Championshipsen. Műtétjét sorsfordítónak nevezte. 

Andy Murray gyakorol az Fever Tree Championshipsen
Andy Murray gyakorol az Fever Tree Championshipsen

Murray januárban, az Australian Openen jelentette be, hogy nem bír már a fájdalommal, ezért visszavonul. Úgy tűnt, hogy végleg felhagy a versenyzéssel, de azért hagyott egy kiskaput magának. 

A műtét elég jól sikerült, így tesz egy lépést a profi teniszhez való visszatéréshez. Feliciano Lopez partnereként párosban teszteli magát először a Grand Slam-győztes. 

„Az elmúlt másfél évben elég sokszor akartam abbahagyni, nem akartam már többé játszani, semmi örömet nem találtam már a teniszben. De most szeretek teniszezni. A sportág rajongója vagyok. Úgy játszom, mint egy gyerek, és ha tudom, folytatom. Nem tudtam, hogyan fogom érezni magam az operáció után, de briliánsan sikerült, sorsfordítóvá vált ahhoz képest, ahol voltam" – idézte Murrayt a Telegraph.

Egyelőre nem gondolkodik azon, hogy meddig juthat el, csak élvezni akarja a fájdalom nélküli játékot. Szerinte erre nagy győzelmek nélkül is van lehetősége.