Elmarad a februárra tervezett női tenisztorna Magyarországon

2020.02.01. 10:55 Módosítva: 2020.02.01. 13:29

Közleményben tudatta a női tenisztornákért felelős WTA, hogy elmarad a február 17. és 23. között először Budapestre, majd Debrecenbe tervezett teniszverseny – írja a Nemzeti Sport.

Azt már tavaly novemberben tudni lehetett, hogy nem lesz egyszerű menet a verseny megszervezése, akkor derült ki ugyanis, hogy amellett, hogy júliusban biztos nem lesz WTA-torna, februárban is csak akkor rendezhetik meg, ha erre felhatalmazást kap a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ). A WTA idei versenynaptárában február 17-i dátummal szerepelt is a Hungarian Ladies Open, a szövetség állítása szerint azonban ezt

a helyszínnel kapcsolatos váratlan problémák miatt nem lehet megrendezni.

Mint írták, korábban úgy tudták, szabad lesz a debreceni Főnix Csarnok a szükséges időpontban, és csak a múlt héten kapott információt arról, hogy a helyszínt már lefoglalta egy másik rendezvény. A dolog azért is kellemetlen, mert a torna remek felkészülés lett volna a hazai rendezésű Fed-kupa döntő előtt a magyar női teniszezőknek, köztük a párosban háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímeának is.

A tervek szerint a WTA a dubaji premiertorna főtáblás és selejtezős létszámát növeli majd meg, hogy a pórul járt teniszezők elindulhassanak.