Babos Tímea: Végre, hosszú idő után újra élvezem a játékot

2024.07.08. 18:30
SIKLÓS ERIK (WIMBLEDON)

Babos Tímea és Nadja Kicsenok párosa negyeddöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokságon azok után, hogy magabiztosan, két szettben legyőzte az amerikai, indonéz kettőst. A mérkőzés után Babos felszabadultan nyilatkozott, és mint mondta, hosszú idő után végre újra élvezi a párost.

Magamtól ezt nem is tudtam volna, hogy ez már a hatodik negyeddöntőm lesz Wimbledonban, de nagyon örülök, mivel régóta nem jártam nyolc között Grand Slam-tornán. Nem érzem annyira, hogy könnyű meccs lett volna, nekik volt hamarabb bréklabdájuk Kicsenok szervgémjében, de végül hoztuk a szervánkat, aztán a másik oldalon a gyengébbik adogatott, parádés gémet játszottunk, és az ellenfél nem tudott mit kezdeni velünk

– kezdte értékelését Babos Tímea hétfő délutáni páros mérkőzése után – amelyen másodszor is kiemeltet búcsúztatott az ukrán Nadja Kicsenok oldalán.

A magyar teniszezőnő, aki eddigi öt negyeddöntőjéből négyet megnyert Wimbledonban, magabiztosan tekint a következő megmérettetésre, ellenfelük a hetedik helyen kiemelt Dolehide, Krawczyk duója lesz.

Pozitívum, hogy az én szervámnál egyáltalán nem jutottak el fogadóelőnyig, amikor kellett, mindig mi nyertük a kulcspontokat, jól játszottunk. Elég stabil párosokat tudunk megverni, Grand Slam-negyeddöntőn már nincs könnyű ellenfél, képesek vagyunk még bravúrra. Az lesz a kulcsa, hogy mi a saját játékunkat játsszuk, és szerintem ez bárki ellen működhet

– folytatta Babos, majd hozzátette, nagyon boldog, mivel hosszú idő után talált egy párospartnert, akivel jó a kommunikáció, egyszerűen, könnyen működnek együtt, így újra élvezi a párosjátékot.

Most úgy érzem, fordult a kocka, mosolyogva tudok újra játszani a pályán

– zárta Babos. A teljes interjú alább.