Babos Tímeáék újabb kiemelt párost győztek le Wimbledonban, és negyeddöntőbe jutottak

2024.07.08. 15:34
SIKLÓS ERIK (WIMBLEDON)

Babos Tímea páros partnerével negyeddöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokságon azok után, hogy két szettben legyőzték a tornán 15. kiemelt Muhammad, Sutijadi amerikai, indonéz kettőst.

Vasárnap kora este fejezte be második fordulós mérkőzését Babos Tímea és Nadja Kicsenok, mivel az eredetileg délelőtt 11 órára kiírt Melichar-Martinez, Perez páros elleni találkozó két órát csúszott, majd háromszor is félbeszakították eső miatt.

Hétfő délután az időjárás már nem volt akadály, így Babos és Kicsenok külső tényezőktől zavartalanul léphetett pályára a 15. helyen kiemelt Muhammad, Sutijadi kettős ellen. Babosék az egész mérkőzésen nagyon magabiztosan játszottak, az első szettben 6:5-nél, amikor gyakorlatilag már mindenki a rövidítésre készült, elvették Sutijadi szervagémjét, egyúttal behúzták az első szettet.

A folytatásban is a magyar, ukrán páros akarata érvényesült, 2:2 után sorozatban három gémet nyertek Babosék, szervagémjüket pedig egyszer sem bukták el a mérkőzésen, így kétség sem fért sikerükhöz. A negyeddöntőben a Babos, Kicsenok páros számára amerikai rivális érkezik, az ellenfél a hetedik helyen kiemelt Dolehide, Krawczyk duója lesz.

Még vasárnap este, a második fordulós mérkőzés után Babos úgy nyilatkozott, hogy nagyon jól működik egyelőre a közös játék ukrán partnerével, akit ugyan már régóta ismer, de most párosozik vele első alkalommal.

Eredmény, női páros, nyolcaddöntő

  • Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán)–Asia Muhammad, Aldila Sutjiadi (amerikai, indonéz, 15.) 7:5, 6:3