Fucsovics Márton: Az első szett után teljesen beállt a derekam, nem tudtam folytatni

2024.08.27. 09:56
Az első szett után csípőfájdalmak hátráltatták Fucsovics Márton játékát az észak-amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában, így nem tudta befejezni a Jiri Lehecka elleni mérkőzését.

Nagyon jól kezdett New Yorkban a jelenleg világranglistán 81. helyen rangsorolt Fucsovics, az első szettben leütötte a pályáról 32. helyen kiemelt riválisát, és 36 perc alatt 6:1-re megnyerte a játszmát. A folytatásban viszont derékfájdalmak hátráltatták, ezért végül be sem tudta fejezni a mérkőzést.

Nem vagyok jól, annyira beállt a derekam az első szett után, hogy nem tudtam folytatni a meccset. Két napja kezdtem el érezni, és most az első szett után teljesen beállt. Az idén egyik Grand Slamen sem nyertem meccset, leginkább mert mindegyiken sérült voltam. Ezt nehéz feldolgozni, de sajnos idősödök, és jönnek a sérülések

– nyilatkozta csalódottan a magyar szövetség közösségi oldalán. Fucsovics hozzátette, reméli hamarosan visszatérhet a pályára, a közeljövőben pedig leginkább challenger-tornákon próbálja visszanyerni jó formáját.

Az észak-amerikai nyílt teniszbajnokság keddi játéknapján pályára lép Marozsán Fábián és Bondár Anna is. Előbbi ellenfele a selejtezőből érkező Hamad Medjedovics lesz, női teniszezőnk pedig az amerikai Bernarda Pera ellen meccsel.