Ott vagyunk már? Jövőkutatás magasfokon

2022.04.07. 14:33
A korábbi sikeres partneri együttműködések után most közös podcastsorozatot indít a Brain Bar és az Index.

Mennyi idő alatt fő meg a tojás a Marson? Hogy nézne ki egy repülő autókkal teli város? Na és mikor leszünk végre mindannyian képesek négy dimenzióban gondolkodni? Terítékre kerülnek a génszerkesztés kérdései, szó lesz az ingatlanvásárlásról a metaverzumban, és arról is, hogy vajon miért mindig ugyanolyan az összes földönkívüli a hollywoodi filmekben.

Az Indexen hetente megjelenő, nyolcrészes sorozatot a Brain Bar szerkesztő-műsorvezetői, Nagy Ildi és Baranyi Marci álmodta meg azzal a céllal, hogy végre tiszta víz kerüljön a pohárba a tudomány és technológia legnépszerűbb felvetéseit illetően. Izgalmas kérdéseik megválaszolásához kivételes koponyákat igazoltak le: a vendégek között lesz többek között Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus, Kánai András jövőkutató és Várkonyi Gábor autópiaci szakértő is.

A tudomány és popkultúra határán egyensúlyozó, sőt piruettező podcastshow-ban mindenféle nézőpont és vélemény helyet kap, legyen az reményteljes vagy realista, álmodozó vagy apokaliptikus.

Itt az idő, hogy megnézzük, mit ígért nekünk a technológia, és hogyan váltak be az ígéretei: reális jövendölésekről volt szó egyáltalán? És vajon jót vagy rosszat tenne az emberiséggel az elképzelt forgatókönyv? 

A podcast elsőként az Index felületein lesz elérhető április 11-től. Aki lemarad a premierről, annak is van megoldásunk, hiszen akár az Index, akár a Brain Bar Spotify-csatornáján visszahallgathatók lesznek az adások. A műsort a Brain Bar csapata készíti, az izgalmas kérdések támogatója a Porsche Centrum Budapest.