Endre, Elek
16 °C
28 °C

A leggázabb standok

2008.03.06. 12:31
21 hozzászólás
Két évvel ezelőtt láttunk itt egy csodálatos bangladesi standot, ami tök üres volt, csak egy szomorú bangladesi ücsörgött benne, és várta a megváltást. Ennek örömére idén felkerestük a, hogy is fogalmazzunk finoman, nem feltétlenül informatikai nagyhatalomnak számító népek standjait, hátha röhöghetünk megint egy jót. De tévedtünk, az összes k-európai meg közép-ázsiai ország össze tudott kaparni valamit, legalább egy posztert a falra, szóval nagy égés nem volt, de azért lefotóztuk az esélyesebb indulókat.


Bulgária


A viszonylag friss európai uniós ország főleg egy stand fölé helyezett dobozzal képviselte magát, amin nehéz fogást találni, főleg, hogy belül egy olyan agresszívan vonzó arcú bolgár nő ült, akibe azonnal beleszeret az ember.

HorvátországMeglepődtünk volna, ha valami szutyok standdal áll ki déli szomszédunk, de ez mégiscsak túlzás. Szellős, nagyvonalú, el is vette a kedvünket a további fotózástól. Öt percre.

Magyarország


Valószínűleg fenyőfagerendák tartják a Hungary-feliratot, mögötte a Lánchíd, meg a vár, hiába, a nyugati üzletembereknek erről a két műemlékről egyből az innováció, meg a high-tech, meg az informatika, meg a vállalati infrastruktúra jut az eszükbe. Persze legalább nem a CeBIT alap-építőelemeit, a szürke falat, meg a sötét foteleket rakta ki a dizájner, meg annyira nem is néz ki rosszul a pavilon. 

Pakisztán


Az ázsiai országnak sikerült a legközelebb jutnia a két évvel ezelőtti bangladesi pályázóhoz, de a kettőt még így is évszázadok választják el egymástól. A pakisztániaknak látszólag nem gondolkoztak önálló dizájnban, csak elhozták otthonról a posztereket, és kiragasztották őket a falra, meg felszereltek néhány kijelzőt. Izgalmas részlet, hogy három asztalon fehér poszter, míg egyen fekete van, ami ad egy fajta ritmust a pavilonnak.

Paraguay/Uruguay/Venezuela


A képen persze ott van Brazília meg Argentína is, de ezeknek az országoknak volt saját, pofás standjuk, a három dél-amerikai államnak viszont csak ennyi jutott: egy üres bódé, felül kék csíkkal. Mondjuk innen nehéz lesz betörni a világ informatikai vérkeringésébe, de nem lehetetlen.


SpanyolországLehet, hogy volt másik standjuk is, mi csak ezt a falra ragasztott matricát találtuk, ami végül is üzenetnek elég. "Spanyolország, technológia az életért", minek ezt ragozni termékekkel meg hoszteszekkel, ebben minden benne van.


Szerbia


Már a bejáratnál, az északi kapunál belebotlottunk a szerb stand reklámjába, muszáj volt hát megnéznünk. Úgy látszik, a volt Jugoszláv államok érzik a leginkább, hogyan lehet megfogni a vásárlókat, a szerb pavilon is pofás, akadnak ötletes formai elemek is, teljesen oké.

Ukrajna


Egyrészt ugye féltünk fotózni, másrészt meg nem is nagy égés a keleti szomszédunk, persze a pavilon borzasztóan sivár. De ott ácsorog a közepén a világ legjobb fej professzora, Viktor Novitszkij, az Ukrán Tudományos Akadémia kiválósága (a mintás inges, szakállas fickó), aki pont úgy néz ki, mintha minden nap valami forradalmit találna fel, miközben aranyköpéseivel örök útravalót ad a környezetének.

Bónusz


Bár nem nemzet, de a Karnataka Biotechnology standját muszáj volt beraknunk. Innovatív, erőteljes, nem mentes a művészi önkifejezéstől. Szeretném a vállalat termékeit használni, mert megszólítanak.