Parasztszimulátor 2009

2009.10.03. 22:36
A karosszékben punnyadó, elkényeztetett városi ficsúrok kockázat nélkül kipróbálhatják, milyen is a mai szántóvető élete. Jó levegő, madárdal, cukorrépa, siló, bála, kocsma, gazdabolt – ha még soha nem jártak vidéken, ideje megismerkedniük a Landwirtschafts-Simulator 2009-cel.

Végre egy számítógépes játék, amiben nem az értelmetlen rohangászás, a puffogtatás meg a vérontás a cél. Végre egy játék, amelyben nemhogy két lábbal állunk a földön, hanem rücskös terepgumikkal kapaszkodunk belé. Végre egy parasztszimulátor.

Ha még nem ismerték volna, ismerkedjenek meg a Landwirtschafts-Simulator 2009-cel, amit angolszász nyelvterületeken és Magyarországon is szemérmesen Farmer Simulatorként forgalmaznak (mármint az előző verziót, a 2009 itthon hivatalosan még nem kapható), mintha szégyellnék, amit árulnak. Pedig nem kéne. Számtalan oktatópálya és küldetés! Karrier mód! Szántás, vetés, aratás! Alapból hétfajta traktor! Négy négyzetkilométernyi megművelendő földterület! Árpa! Kukorica! Repce! Búza! A parasztszimulátorban tényleg csak az nem talál magának kedvére való elfoglaltságot, akit soha nem érintett meg a föld szeretete, az egyszerű, rurális lét szépségei, a jó levegő, a madárdal és a szélben zizegő kukoricaföldek fenséges látványa. Hogy is írta a költő? „Megy az eke, szaporodik / a barázda, / mintha egy nagy könyv íródnék / olvasásra.”

Gazdabolt a kocsma mellett

A játék köré lelkes magyar rajongótábor szerveződött, amelynek tagjai az LS 2009 portálon osztják meg egymással tapasztalataikat, illetve az általuk létrehozott új pályákat, járműveket. Nincs is annál felemelőbb érzés, mint egy saját gyártmányú Dutra D4K-val végigmenni a TSZ Map V2-n! Az ingyen letölthető GIANTS Editorral bárki készíthet új modelleket, de a hihetetlen ritmusban pörgő, sok száz résztvevős fórumból azért kiderül, hogy a szántóvető élete sem mentes a mindennapi gondoktól: „Heló a Rába-180-hoz van a cf6rt adapter, azt melyik gombbal kell elindítani, hogy vágja a répát?” - teszi fel a jogos kérdést dumbi95, míg xanderbor komoly silózási problémákról számol be.

Szánt az eke, szaporodik a barázda
Szánt az eke, szaporodik a barázda

A tapasztalt játékosok szerencsére szívesen segítenek az újoncoknak olyan témákban, mint a motoros fűrészek, a bálaátvevő helyek, a műtrágya, a szerves trágya és a hígtrágya funkciója, vagy akár a favágás mikéntje. Íme egy jellemző beszélgetés a fórumból:

mizse500 - csütörtök 01 október 2009 - 19:43:32

csaá lenne 1 kérdésem..
Az eredeti mapon nem lehet fát vágni?,
Ha lehet akkor holl??

cdavid - csütörtök 01 október 2009 - 19:55:15

egyik mapon se lehet fát vágni

sanyi980127 - csütörtök 01 október 2009 - 20:01:57

mért akkars fát vágni

marko37 - csütörtök 01 október 2009 - 20:09:36

tegnap leírtam hogy lehet fát vágni

marko37 - csütörtök 01 október 2009 - 20:14:03

leírom még 1 x beülsz a trakiba fölakasztod a fa szállító pótot elmész a boltba a faluban általába a kocsma mellett van veszel 1 motoros fürész és go az erdöbe fát vágni

Nem gyerekjáték

Ha most azt gondolják, hogy a szántás-vetés gyerekjáték, gondolják újra. Eltelik majd egy kis idő, mire megtanulják, hogyan lehet egy eszközt a traktorhoz csatlakoztatni, az ekét szántási pozícióba állítani, a digitális asszisztenst használni vagy humán bérest felfogadni. Nagy száguldozásra se számítsanak, ne feledjék, hogy nem versenyautóban ülnek, hanem legalább olyan drága, ha nem drágább mezőgazdasági célú csodagépekben. Aztán ha kiválasztják a karrier módot, és sikeresen veszik az akadályokat, meg persze odafigyelnek az időjárásra, lepattant tanyájukat szívós munkával virágzó gazdasággá fejleszthetik.

A falu büszkesége, szoborba öntve
A falu büszkesége, szoborba öntve

A Landwirtschafts-Simulator 2009, a nagy sikerű Landwirtschafts-Simulator 2008 folytatása egyébként a mönchengladbachi székhelyű Astragon Software GmbH műhelyéből került ki, amely Dipl.-Ing. Dirk Walner Geschäftsfüher szellemi vezérletével sorra ontja magából a jobbnál jobb szimulátorokat. Ha a földművelés már jól megy, bátran kalandozzanak el a köztisztaság, a nehézipar vagy a logisztika területére, és próbálják ki a cég kukásautó, daru- vagy targoncaszimulátorát is. Nem beszélve a markológép-szimulátorról, amelyet játszhatnak külszíni fejtés és sóderbányamódban is. Jó szórakozást, jó felkészülést a dolgos hétköznapokra!  • Hírek
  • Személyi kölcsön