Jogászok nem barátkozhatnak a Facebookon

2009.12.17. 10:20 Módosítva: 2009.12.17. 10:20
A floridai jogászok etikai bizottsága azt javasolja az ügyvédeknek, ügyészeknek és bíróknak, hogy az interneten lehetőleg ne barátkozzanak egymással.

Nem tilthatják meg a jogászoknak, hogy online közösségi hálózatokat használjanak, de Floridában nem javasolják nekik, hogy kollégáikkal is barátkozzanak. Egy bírónő már figyelmeztette az ismerőseit, hogy hamarosan meg kell várnia tőlük, és hogy hasonló sors vár a többi jogászra barátaira is.

A floridai jogászok etikai bizottsága ugyanis novemberben arról döntött, hogy ezek az online barátságok károsak, mert azt a látszatot keltik, hogy bizonyos ügyvédek esetleg befolyásolni tudják bíróbarátaikat.

A bizottság csak példaként említette a Facebookot. Egyetlen olyan online közösségi hálózat használatát sem javasolják, amelyen lekérdezhetők az ismerőseik. Néhányan úgy gondolják, hogy a Facebook csak azt jelzi, hogy ki kit ismer, és túl szigorú az etikai bizottság állásfoglalása. Mások szerint muszáj azt láttatni, hogy a bírók pártatlanok, és ettől még lehetnek ügyvéd barátaik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM