Iráni hekkerek eltérítették a Twittert

2009.12.18. 10:25 Módosítva: 2009.12.18. 10:30
Ismeretlen tettesek módosították a mikroblog portál nyitóoldalát, az akciót egy ismeretlen iráni szervezet vállalta magára.

Magyar idő szerint hajnal 7 környékén feltörték a Twitter blogszolgáltató rendszerét, és a hekkerek a nyitóoldalon egy üzenetet helyeztek el. Ebben az áll, hogy az iráni kiberhadseregnek köszönhető a rendszer leállása.

Iranian Cyber Army

THIS SITE HAS BEEN HACKED BY IRANIAN CYBER ARMY

iRANiAN.CYBER.ARMY@GMAIL.COM

U.S.A. Think They Controlling And Managing Internet By Their Access, But THey Don’t, We Control And Manage Internet By Our Power, So Do Not Try To Stimulation Iranian Peoples To….

NOW WHICH COUNTRY IN EMBARGO LIST? IRAN? USA?
WE PUSH THEM IN EMBARGO LIST ;)
Take Care.

Ezzel egy időben más, kevésbé ismert amerikai portálokon is megjelent ugyanez az üzenet. A Twitter nem éppen a biztonságáról híres, a szolgáltatónak korábban is voltak problémái. Két hónappal ezelőtt a rosszul beállított szervereken fontos adatokat lehetett elérni a belső hálózat működéséről, ezelőtt pedig egy adminisztrátori interfészen "jelszó" volt a belépési jelszó, ami elég amatőr hiba.

Egyelőre nem tudni, hogy a támadók milyen adatokhoz fértek hozzá. Néhány szakértő azt javasolja a felhasználóknak, hogy ha a Twitteren használt jelszavukat máshol is használják, akkor a többi portálon inkább változtassák meg a jelszavukat.

Az sem biztos, hogy valóban iráni hekkerek állnak a támadás mögött. Hasonló csoportok támadták az USA-t az iráni választások során. A Twitter kiválthatott ellenszenvet bizonyos csoportokban, mert a mikroblog szolgáltatás az iráni ellenzék egyik legfontosabb kommunikációs eszköze volt a tüntetéseik idején.

A Twitter azóta helyreállt, és a cég szakértői vizsgálják a támadás eredetét.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM