Ödön
2 °C
11 °C

Megint hibát találtak az Explorerben

2010.01.26. 14:38
Az Internet Explorer (IE) böngészőprogramhoz múlt héten adtak ki egy javítócsomagot, de azóta újabb hibákat találtak a szoftverben. A hackerek a megtámadott számítógép teljes adatmennyiséghez hozzáférhetnek.

A bostoni székhelyű Core Technologies múlt hét pénteken jelentette be, hogy egy sor újabb biztonsági hiányosságot fedezett fel a Microsoft böngészőjében. Jorge Luis Alvarez Medina biztonsági szakértő február másodikán, a Washingtonban megrendezésre kerülő Black Hat informatikai biztonsági konferencián kívánja bemutatni az IE legutóbb feltárt sebezhetőségével végrehajtható támadásokat.

A Microsoft minden bejelentést komolyan vesz, arról azonban nincs tudomása, hogy az újabban felfedezett biztonsági hiányosságokra alapozva történt-e újabb támadás. "Az a legjobb védekezés, ha a felhasználók a böngésző legutóbbi, 8-as verziójára frissítenek, és bekapcsolják a Microsoft szoftverfrissítési szolgáltatását. Ezzel nemcsak a böngésző használata, hanem az egész operációs rendszer is biztonságosabbá válik" - mondta a szoftvercég szóvivője.

A Google január közepén jelentette be, hogy fontolgatja kivonulását Kínából, miután fény derült arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és húsz vállalat postafiókjai ellen. A támadás többek között az IE programhibája miatt volt sikeres. A Microsoft szerint a programhiba csak a böngészőprogram alacsony biztonsági szintjén jelent veszélyt, és a szint emelésével minden komolyabb támadás kivédhető.

A javítócsomagok kiadásáig a német és a francia kormány is azt javasolta, hogy aki teheti, az IE helyett használjon más böngészőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?