István, Vajk
19 °C
33 °C

Megint hibát találtak az Explorerben

2010.01.26. 14:38
Az Internet Explorer (IE) böngészőprogramhoz múlt héten adtak ki egy javítócsomagot, de azóta újabb hibákat találtak a szoftverben. A hackerek a megtámadott számítógép teljes adatmennyiséghez hozzáférhetnek.

A bostoni székhelyű Core Technologies múlt hét pénteken jelentette be, hogy egy sor újabb biztonsági hiányosságot fedezett fel a Microsoft böngészőjében. Jorge Luis Alvarez Medina biztonsági szakértő február másodikán, a Washingtonban megrendezésre kerülő Black Hat informatikai biztonsági konferencián kívánja bemutatni az IE legutóbb feltárt sebezhetőségével végrehajtható támadásokat.

A Microsoft minden bejelentést komolyan vesz, arról azonban nincs tudomása, hogy az újabban felfedezett biztonsági hiányosságokra alapozva történt-e újabb támadás. "Az a legjobb védekezés, ha a felhasználók a böngésző legutóbbi, 8-as verziójára frissítenek, és bekapcsolják a Microsoft szoftverfrissítési szolgáltatását. Ezzel nemcsak a böngésző használata, hanem az egész operációs rendszer is biztonságosabbá válik" - mondta a szoftvercég szóvivője.

A Google január közepén jelentette be, hogy fontolgatja kivonulását Kínából, miután fény derült arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és húsz vállalat postafiókjai ellen. A támadás többek között az IE programhibája miatt volt sikeres. A Microsoft szerint a programhiba csak a böngészőprogram alacsony biztonsági szintjén jelent veszélyt, és a szint emelésével minden komolyabb támadás kivédhető.

A javítócsomagok kiadásáig a német és a francia kormány is azt javasolta, hogy aki teheti, az IE helyett használjon más böngészőt.