Árpád
-2 °C
4 °C

Némán hallgatnak a twitterezők

2010.01.27. 12:22
Twitterezni jó, de mire? Valószínűleg a sokan nem tudják a választ, egy friss felmérés ugyanis arról árulkodik, hogy a twitterezők 80 százaléka alig ír bejegyzéseket.

Tavaly júliusban ért a csúcsára a Twitter-mánia, akkor egyetlen hónap alatt 7,8 millióan csatlakoztak a mikroblog-szolgátlatáshoz. Most már csak 6,2 millió felhasználó csatlakozott egy hónap alatt, derült ki a webes látogatottságmérő szoftvereket készítő RJMetrics tanulmányából.

Az aktív mikroblogolók száma is csökkent az elmúlt  fél évben. A felmérés szerint decemberben a felhasználók csupán 17 százaléka írt bejegyzést a Twitteren. Sokkal aktívabb volt a közösség 2007 elején, amikor még sokkal kevesebb felhasználó volt - a felhasználók 70 százaléka twittelt. A felmérés szerint most 10-15 millió aktív júzer lehet.

Az RJMetrics jelentése egybevág a Hubspot által múlt héten kiadott jelentéssel. Ebből is az derült ki, hogy a Twitterre csatlakozó júzerek száma drámaian csökkent: tavaly októberben csak 3,5 százalékos volt a növekedés, szemben a hét hónappal korábbi 13 százalékkal.

Egy átlagos twitterezőnek 27 követője van, ami jelentős csökkenés a tavaly augusztusi 42-es átlaghoz képest. A júzerek 25 százalékának egyáltalán nincs követője, 40 százalékuk legfeljebb öt másik embernek ír bejegyzéseket. Az is igaz, hogy a júzerek harmada az elmúlt négy hónapban csatlakozott, és idő kell a követők felszedéséhez. Ez azonban nem fog összejönni, ha a júzerek semmit nem írnak, márpedig a felmérés szerint a twitterezők 80 százaléka eddig tíznél kevesebb bejegyzést közölt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?