Kövessen téged a Bill Gates!

2010.01.21. 12:07 Módosítva: 2010.01.21. 12:11
A Microsoft alapítóját néhány nap alatt negyedmillióan kezdték követni a Twitteren, ő viszont csak 40 felhasználót jelölt be, és azok legtöbbje szervezet vagy cég, nem élő személy. Ki lesz az első magyar?

Egy nap alatt három poszttal 100 000, nem sokkal később öt poszttal 200 000 követőt szerzett magának a Twitteren Bill Gates, a Microsoft alapítója, aki 2008 júniusában vonult vissza az operatív munkától, viszont még mindig ő a világ leggazdagabb embere.

Gates január 19-én jelent meg a mikroblogon, első szavai a „Hello World” voltak – ennek a kifejezésnek a bemutatásával szoktak kezdődni a programnyelveket bemutató tankönyvek.

gates450

Amilyen sok követője akadt Gatesnek a Twitteren, olyan kevés accountot követ ő maga. Most, amikor 267 459 követőnél tart (és a szám egyre nő), még mindig csak 40 követettje van, és ezek között elenyésző a valós személyek száma. Ott van természetesen a Microsoft, az AIDS-ellenes ONE Campaign, a maláriaellenes Malaria No More, az éhezésellenes World Food Prize, aztán az UNICEF, a Rotary klub és más jótékonysági szervezetek.

A sajtóorgánumok közül a TechCrunchot, a Huffington Postot, a New York Timest és a Time magazint jelölte be Gates, élő emberből viszont alig követ valakit. A kivételek között megtaláljuk Stephen Levy teches szakírót, Vinod Khoslát, a Sun egyik alapítóját, és néhány hírességet, így a Twitter legnépszerűbb felhasználóját, a 4,4 millió követővel büszkélkedő Ashton Kutchert, a negyedik legnépszerűbb Barack Obamát (3,16 millió követő) és nem kis meglepetésre Rania Al Abdullahot, aki nincs ugyan a top 100-ban, viszont ő a világ legjobb királynője.

Na de ki lesz az első magyar, akit Bill Gates követ a Twitteren? A legnagyobb esélyes nyilván Charles Simonyi, aki egy időben a Microsoft alkalmazásfejlesztő csoportjának vezetőjeként az Office irodai csomag (Word, Excel, stb.) készítését irányította.

De ha nem Simonyi, akkor kicsoda? Kövesse Bill Gatest, és reménykedjen! Az első magyar visszajelölt magánszemély megkapja az Index exkluzív ajándékát, egy igazi, vintage, 1996-os kiadású Windows NT 4.0 operációs rendszer originál csomagolású verzióját. Sok szerencsét!

A nyeremény (képünk illusztráció)
A nyeremény (képünk illusztráció)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM