Ödön
1 °C
11 °C

Indul a Leonar3Do gyártása

2010.01.28. 10:16 Módosítva: 2010-01-28 10:16:43
Borsos áron dobják piacra Rátai Dániel találmányát, a háromdimenziós rajzolást segítő Leonar3Do eszközt, írta a Világgazdaság.

Hetek kérdése, és elkészül az első bedobozolt Leonar3Do, azaz végre a boltokba kerülhet a Rátai Dániel találmánya, amivel itthon és a Szilícium -völgyben is innovációs díjat nyert. Az öt évvel ezelőtt még harmicezer forintnyi hardverből összerakott kísérleti eszköz kiforrott változata drágább lett.

Azt, hogy Leót mennyiből gyártják és mennyiért adják tovább, a feltaláló nem kívánta elárulni, csak annyit mondott, számításaik szerint a legtöbb piacon 750 euróért, azaz 200-210 ezer forintért lehet majd megvásárolni.

 A Világgazdaság csütörtöki száma azt írta, hogy a találmányra épülő családi vállalkozás megtalálta a termék hazai gyártóját, a Dunavarsányban működő Caro Kft.-t. A termék piacra lépését Rátai Dániel szerint már világszerte várják a disztribútorok. Elsőként három piacon tesztelik az eszköz fogadtatását: Izraelben, Brazíliában és Japánban.

A találmány használatával komplett interaktív háromdimenziós konfigurációvá alakítható át a pc. Segítségével a monitor előtti térben 3D-ben lehet például rajzolni, gyurmázni. A rendszer lényege, hogy a monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a 3D-s szemüveg, valamint a madár formára emlékeztető 3D-s egér helyzetét, és így mindig a felhasználó fejpozíciójának megfelelő, valós benyomást keltő kép keletkezik. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?