Erzsébet
1 °C
4 °C

Magyart díjaztak a Szilícium-völgyben

2008.09.10. 12:25
Rátai Dániel találmánya, a Leonar3Do San Joséban elnyerte a 2008 Tech Awards Laureate címet – közölte az MTI-vel Rátai cége, a 3D for All Kft.

Mint korábban az Index is megírta, a Leonar3Do az első olyan eszköz, amely a közönséges személyi számítógépek háromdimenziós konfigurációvá való átalakítását teszi lehetővé, ráadásul olcsón. Rátai Dániel találmányában rengeteg lehetőség rejlik, például az oktatásban is alkalmazható lenne mint háromdimenziós iskolatábla, tankönyv és jegyzetfüzet. A San José-i díjátadón oktatási kategóriában 58 ország 329 jelöltje közül választották a legjobbak közé.

A feltaláló

Évente 25 projekt részesül a Tech Awards kitüntetésben, elismerve azokat a technológiai eredményeket, amelyek az emberiség javát és a világ fejlődését szolgálják. A díjat a kaliforniai Tech Museum of Innovation és az Applied Materials Inc. adja 2000 óta, öt kategóriában 5-5 benevezettnek. A 3D for All Kft.-t és a többi győztest idén 68 ország sok száz jelöltje közül választották ki. Magyar találmány vagy felfedezés eddig nem kapott még Tech Awardszot.

A Leonar3Do korábban is nyert már díjakat, és a feltaláló egy a lapunknak korábban adott interjúban elmondta, hogy a szélesebb tömegeknek szánja a Leonar3Do-t. Elképzelésében Bojár Gábor, a Graphisoft egyik alapítója is látott fantáziát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?