Közösségi szolgáltatás lesz a Gmailben

2010.02.09. 14:44
Sajtóértesülések szerint új szolgáltatás kerül a Google népszerű webes levelezőjébe, a Gmailbe. A Wall Street Journal szerint a felhasználók úgy frissíthetik majd a státuszukat, mint a Twitteren.

Megint közösségi szolgáltatással kísérletezik a Google, pedig ezen a területen sokszor kudarcot vallott. Hallottak már a Google Friend Connectről? Elméletileg a Facebook riválisa. Orkut? Régen lenyomta a MySpace. A Google Video kudarcát szerencsére házon belül sikerült elintézni a YouTube-bal.

Most a Twitter sikerét irigyelte meg a Google. Bár a Gmailben megadhatjuk, hogy mivel foglalkozunk éppen, ez csupán egy átmeneti státuszüzenet. Ha módosítjuk az állapotunkat, akkor a korábbi bejegyzés elszáll az éterbe. A Wall Street Journal szerint ez hamarosan megváltozik, és a Gmailben ugyanúgy maradandók lesznek a bejegyzések, mint a Twitteren vagy a Facebookon.

Az üzleti napilap szerint a Gmail mellett a Google más szolgáltatásai, a YouTube és a Picasa is be lesznek kötve a státuszfolyamba, azaz ismerőseink nyomon követhetik, hogy hová mit töltöttünk fel. Még kérdéses, hogy a riválisok, például a Facebook és a Twitter csatlakozhatnak-e. Ha igen, akkor a Gmail felhasználói egyszerűen frissíthetik majd a státuszukat mindegyik online közösségben.

Gondot okozhat, hogy a Gmail magától felvesz a névjegyalbumba mindenkit, akitől email érkezett. Viszont nem feltétlenül akarjuk mindenkivel tudatni, hogy most ettünk meg egy sonkás szendvicset, vagy hogy milyen projekten dolgozunk. A Talk csevegőprogram integrálását úgy oldotta meg a Google, hogy egyesével lehet bekapcsolni a csevegőpartnereket, ez a módszer a státuszfrissítésnél is működhet.

A legfrissebb hírek szerint kedden minden kiderül.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM