Bűnözőket töröltek a Facebookról

2010.02.11. 14:44
A brit igazságügyi minisztérium kérésére a Facebook eltávolította harminc börtönben ülő rab profilját a közösségi oldalról. A bűncselekmények áldozatai panaszkodtak, hogy a rabok az interneten fenyegetik őket.

"Leütöttek, de még nem ütöttek ki" - írta a Facebookon egy férfi, aki egy 16 éves fiú meggyilkolásáért ül börtönben. Hozzátette, hogy szeretne egy távirányítót, amellyel elhallgattathatna vagy kitörölhetne embereket, ha kell. Egy másik rab állítólag azzal hencegett, hogy alig várja, hogy szabadulása után belenézhessen bizonyos emberek szemébe és lássa a félelmet.

Ilyen és ehhez hasonló, az áldozatokat vagy rokonaikat megfélemlítő üzenetek miatt döntött úgy a brit igazságügyi minisztérium, hogy 30 rab oldalának eltávolítását kéri a közösségi oldaltól.

"Egyértelművé tettük a Facebook számára, hogy szerintünk elfogadhatatlan és helytelen, ha ezek a profilok tovább működnek és a Facebook egyetértett velünk" - mondta a minisztérium szóvivője, aki egyben megígérte, hogy a jövőben is kérni fogják a hasonló tartalmak törlését.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM