11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Mit mond az Oracle az OpenOffice jövőjéről?

2010.08.27. 19:53
Több száz külföldi vendég érkezik a budapesti OpenOffice.org konferenciára, ahol az érdeklődők 80 szakmai előadást hallgathatnak meg. Az Oracle egyik vezetője is beszédet mond az Országházban.

Szeptember 1-én kezdődik az OpenOffice.org programcsomagot fejlesztő közösség nemzetközi konferenciája, és a Parlamentben Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős államtitkára mondja el a nyitóbeszédet.

Pár éve még Steve Ballmer, a Microsoft első embere lépkedett a Palament lépcsőin Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök mellett, ezért a nyílt forráskód támogatói arra számítanak, hogy ezentúl több lehetőséget kapnak. Egészen pontosan azt várják, hogy a nyugat-európai országok után a magyar hivatalok is elfogadják majd az OpenOffice.org által is használt nyílt dokumentumformátumot. Tehát nem kell majd szoftvert venni a bürökratikus teendők elvégezéséhez.

Még izgalmasabbnak ígérkezik Michael Bemmer, az Oracle alelnökének előadása. Ennek a beszédnek nemzetközi jelentősége van, mert ő lehet az első az Oracle élvonalából, aki az Android megtámadása és a Sun felvásárlása óta először beszél az OpenOffice.org projekt jövőjéről. Az is lehet, hogy nem mond semmi lényegeset, és a nyílt szoftveresek tovább aggódhatnak kedvenc szoftverükért. Itt nem árt felidézni Steve Ballmer és a repülő tojások esetét, és hogy az Oracle ugyanolyan óriásvállalat, mint a Microsoft.

A délutáni szakmai előadásokat egy esti buli követi a Gödörben, ahol tűzijáték, koncertek és egy kopirájt kiállítás szórakoztatja a látogatókat. A háromnapos konferenciára a tanulók és pedagógusok 2 euróért juthatnak be, ha regisztrálnak.  • Hírek
  • Bankszámla