Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Tényleg létezik a Nexus S

2010.11.12. 15:26
Már jövő héten meg lehet vásárolni a Nexus S mobilt a Best Buynál, az egyik legnagyobb amerikai online áruháznál. A pletykák szerint majd a legújabb androidos rendszer, a Gingerbread fut módosítatlan változatban a mobilon.

Napokig csak kémfotók terjedtek a Nexus S-ről, senki nem tudta, igaz-e a pletyka. Amerika egyik legnagyobb online áruháza, a Best Buy legutóbbi hírlevelében azonban megerősítette a mobil létét, a hírlevél szerint még az ünnepek előtt kapható lesz a Nexus S, a Best Buynál elő is rendelhető.

Annyit lehet sejteni a mobilról, hogy a Samsung gyártja, magáról a termékről nem sok részletet lehet tudni. A pletykák szerint 4 inches lesz a kijelzője és az Android legújabb verziója, a Gingerbread fut rajta. Öt megapixeles lesz a kamerája és 1500mAh az akkumulátora.

Ami miatt megörökölte a Nexus nevet, hogy a Gingerbread módosítatlan változata fut rajta, pont mint a Nexus One-on. A Nexus One-t ugye a HTC gyártotta a Google-nek, az volt az első olyan telefon, melyet csak online lehetett megvásárolni közvetlenül a Google-tól.

A Nexus One megjelenése óta pletykálnak és folynak a találgatások arról, hogy mikor jön a második Google mobil, a Nexus Two. A cég májusban jelentette be, hogy leállítja a Nexus One eladását, felhagy az online értékesítéssel.

Az Engadget megkereste a Google-t is, hogy megerősítsék a hírt, de a cégnél azt nyilatkozták, hogy hűen eddigi gyakorlatukhoz, pletykákkal kapcsolatban nem nyilatkoznak. A Nexus S-t valószínűleg az amerikai T-Mobile hozza forgalomba, a Best Buy-nál pedig állítólag már november 14-én megkezdik az árusítást.