Piroska
-1 °C
5 °C

Vége a Nexus One-nak

2010.07.19. 10:57
Annyira keveset adtak el a Google saját márkás telefonjából, a Nexus One-ból, hogy a cég nem árusítja tovább. Az utolsó szállítmányok már megérkeztek a cég székhelyére, amint ez elfogy, nem rendelnek többet.

A Google felhagy a Nexus One értékesítésével, az utolsó szállítmány már megérkezett a cég székhelyére, és miután eladják ezeket, többet nem lehet majd kapni az Egyesült Államokban. Európában a Vodafone-nál és néhány ázsiai országban még meg lehet vásárolni egy ideig. Ezen kívül a fejlesztők is hozzájuthatnak az androidos telefonhoz.

Az androidos Nexus One-t januárban mutatták be, ez volt az első mobil, amit közvetlenül a Google-tól lehetett megvásárolni. És egyelőre úgy néz ki, hogy az utolsó is, ugyanis a cég július elején jelentette be, hogy nem lesz következő Google mobil, nem lesz Nexus Two, pedig már hónapok óta pletykálják. A hivatalos indok, hogy nincsen rá szükségük, bevégezte feladatát, vagyis előrelendítette az androidos telefonok eladását.

Valójában összetettebb a probléma. Bár hivatalos számok nincsenek, az elmúlt hónapokban nagyon kevés Nexus One-t adtak el. A pletykák 135 ezer eladott mobilról beszélnek – ez nevetségesen alacsony akár a többi androidos mobilhoz hasonlítva.

Bár a mobil népszerű volt a geekek körében, az amerikai vásárlók nem értették meg, mire jó egy független mobil – írja a Mashable. A Nexus One-t ugyanis nem szolgáltatókon keresztül lehetett megvásárolni, hanem magától a Google-tól. Ezt az online boltot azonban már két hónapja bezárta a kaliforniai cég.

Nemcsak a Google mobilja nem érdekli az embereket, a Microsoft mobiltelefonja, a Kin sem lett sikeres. Néhány hete bejelentették, hogy leállnak a telefon gyártásával, mert nagyon keveset adtak el belőle (állítólag csak ötvenezret). A legújabb fejlemény az, hogy a meglévő készleteket sem tudják eladni a Verizon amerikai szolgáltatónál, így visszaküldik a készülékeket.