Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Egymilliárd dolláros tőkeemelés a Grouponnál

2010.12.29. 13:03

A világ leggyorsabban növekvő online vállalata 950 millió dollárral emeli tőkéjét, ami a legnagyobb emelés a Pixar 1995-ös feltőkésítése óta. A cég 31,59 dollárt kap részvényenként. Ezzel a tranzakcióval a Groupon értéke 6,4 és 7,8 milliárd dollár közé kerül, legalábbis a részvényálrfolyamból adódó számítások szerint.

A Groupon egy online közösségi vásárlós szájt, Andrew Mason 2008-ban alapította. Alakulása után másfél évvel a Groupon már huszonkét ország száznegyven városában kínál kedvezményeket. A Groupon ráadásul jó vétel is lehetnek, hiszen évi 500 milliós az árbevétele.

Maga a Groupon név a group (csoport) és a coupon (kupon) összevonásából ered – ez be is mutatja az oldal lényegét, a közösségi vásárlást. Arra a kereskedelemben ismert elvre épül, hogy minél többet veszel valamiből, annál nagyobb kedvezményt kapsz.

A Google is szemet vetett az oldalra, ősszel komoly tárgyalásokat folytatott a céggel a felvásárlásról. Akkor többször is felröppentek hírek, hogy megegyeztek, de végül nem lett semmi a dologból. A vételár állítólag 3-4 milliárd dollár volt.  • Vennék
  • Hírek