Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Tovább tabletesedik a Nook

2011.04.26. 16:48

A Barnes & Noble bejelentette, hogy az új frissítés után már alkalmazásokat is lehet telepíteni az ekönyv-olvasójukra, a Nook Colorra. A nagyra törő cél továbbra is az, hogy megelőzzék az Apple iPadjét és az Amazon Kindle-jét.

A Nook alkalmazások között a legnépszerűbbeket lehet majd telepíteni, mint az Angry Birds, Cheese Plate, Goodreads, Epicurious, Flight Control, GeoBee Challenge.

Bár a Nook Colort hivatalosan ekönyv-olvasónak hívják, valójában nem nevezhetjük annak. Tavaly október végén mutatták be a második generációs Nookot, mely szakított az ekönyv-olvasókra jellemző e-Ink technológiával és lcd-kijelzőt kapott. Ez jobban fárasztja a szemet és az akkumulátor is kevesebb ideig bírja.

A 7 inches Nook 249 dollárba kerül, ami elég drága, ha a nagy legyőzni kívánt riválist, a Kindle-t nézzük, melynek a legolcsóbb változata 139 dollár. Ugyanakkor az appokkal már inkább a tabletek felé mozdul, hiszen androidos rendszer fut rajta, de azokból is a legalapabb változatokkal tud versenyezni.

Kérdés tehát, hogy merre indul a könyvkiadó olvasója, teljes értékű tablet lesz a következő generáció vagy visszatérnek az ekönyv-olvasók világába.