Alfréd
-3 °C
3 °C

Összeállt az NEC és a Lenovo

2011.07.06. 11:59

A Lenovo és a NEC bejelentette a NEC Lenovo Japán Csoport megalakulását, amely Japán legnagyobb pc-szolgáltatója lesz. Friss elemzési adatok szerint az új csoport Japán teljes pc-piacának közel 25 százalékát tudhatja majd magáénak, erős jelenléttel mind a kereskedelmi/állami szektorban, mind a fogyasztói szegmensben.

Az NEC és a Lenovo közti stratégia szövetség alapja három vállalat egyesülése. A NEC Lenovo Japán Csoport tagjai: a július elsején újonnan alapított Lenovo NEC Holdings B.V. holdingtársaság és 100 százalékban birtokolt leányvállalatai; a NEC Személyi Számítógép Kft., amelyet most alapítottak a NEC Fogyasztói Termékek Kft-ből leválasztva, és a Lenovo Japán. A tranzakció eredményeként a NEC 175 millió dollár értékű Lenovo részvény tulajdonosa lett.

A Lenovo 51 százalékot, a NEC pedig 49 százalékot birtokol a közös vállalat részvényeiből. Roderick Lappin, a Lenovo Japán Kft. elnöke egyúttal a közös vállalat elnöke is, míg Hideyo Takasu a NEC Személyi Számítógép Kft. elnöke és képviseleti igazgatója az újonnan alakult csoport elnök-vezérigazgatója lett.

Az új csoport megtartja a Lenovo és a NEC márkaneveket, minden terméket továbbra is a meglévő értékesítési csatornákon keresztül értékesítenek. A két cég erősségeinek ötvözésével - mint a NEC helyi tapasztalata Japánban és a Lenovo globális szintű ellátási és beszerzési lánca - a Lenovo és a NEC támogatják az új termékfejlesztési struktúrákat és a magas minőségű termékek szállítását.