16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Húszmillió tagnál jár a Google+

2011.07.22. 09:35

Becslések szerint az elmúlt két hétben megtízszerezte felhasználóinak számát a Google közösségi oldala, a Facebook vetélytársának szánt Google+. A hálózat most húszmillió tagnál jár, és még mindig nincs egy hónapja annak, hogy elindult a nyílt bétateszt.

A Google ritkán ad ki adatokat az oldal látogatottságáról (Larry Page néhány napja 10 millió feletti regisztrációról beszélt, ez az utolsó hivatalos adat), a becsléseket az Ancestry.com oldal az angol nyelvterületen gyakori vezetéknevek előfordulására alapozza. Ehhez az alapadatok egy egyszerű kereséssel megszerezhetők, és statisztikusok szerint ha például a Smith-ek, a Johnsonok, a Williamsek és a Jonesok száma megduplázódik, az jó közelítéssel azt jelenti, hogy a teljes felhasználószám is a kétszeresére emelkedett (ennél persze kicsit bonyolultabb a helyzet, ezer családnevet figyelnek a statisztikában). Számításaik szerint a rendszerbe napi 750 ezer új felhasználó regisztrál.

A Google+ nem hivatalos Facebook-oldalán időközben bejelentették, hogy augusztus elsejével megszűnik a meghívós rendszer, vagyis bárki szabadon regisztrálhat a közösségi oldalra. Bár nem világos, hogy a facebookos Google+ oldal mögött valóban a cég, vagy csak egy jól értesült kívülálló áll, a bejegyzési és információi eddig mindig megbízhatónak bizonyultak.

Szakértők szerint a felhasználók gyarapodásának mostani üteme le fog lassulni, de három hónap alatt elérheti a Google+ a 100 milliós tábort, ami még mindig messze van a Facebook 750 milliójától, de már egy nagyságrendbe kerül vele, ami régóta nem sikerült egyetlen közösségi oldalnak sem.

A rendszer sikerét ugyanakkor nem a regisztrációk száma fogja meghatározni, hanem hogy a kíváncsiság kielégítése után mennyi felhasználót tud majd megtartani rendszeres látogatónak a Google - figyelmeztetnek a szakértők arra, hogy önmagában a tagok számának meredek növekedése még nem egyenlő az oldal elsöprő sikerével.  • Hírek
  • Hírek