11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 0
Mexikó 0

Mozgalom a Flash haláláért

2011.11.18. 14:49

Egy kisebb, fejlesztőkből álló csoport a Wall Street-i megmozdulások mintájára mozgalmat indított Occupy Flash néven, melynek célja, hogy kiszorítsák a böngészőkből az Adobe termékét. Az Adobe nemrég jelentette be, hogy leállítják a Flash mobilos változatának fejlesztését. A fenti mozgalom ennél messzebb menne, mindenhonnan eltüntetnék a programot.

„A Flash Player halott. Lejárt az ideje. Bughalmaz. Számtalanszor összeomlik. Folyamatosan biztonsági frissítésekre van szüksége. Egy őskövület, amely a zárt szabványok és a webes technológiák egy vállalat által gyakorolt ellenőrzésének korából marad ránk” – fogalmazzák meg a tiltakozók tömören legfontosabb kifogásaikat.

Internethez illő kavalkád: a Wall Street-i mozgalmak jelszava és a Milosevicset megdöntő Otpor logója
Internethez illő kavalkád: a Wall Street-i mozgalmak jelszava és a Milosevicset megdöntő Otpor logója

Az USA nyugati partján alapított, weboldalát november 11-én regisztráló mozgalom egyik vezetője a szervezők névtelenségét azzal magyarázza, hogy nem az ő személyük a fontos, hanem az, hogy a Flash végre eltűnjön a süllyesztőben. Fontosnak tartották elmondani, hogy egyikük sem dolgozik az Adobe valamelyik versenytársánál. Szerintük a web egy nyitott hely, ahol a szabványoknak is nyitottaknak kell lenniük, ez a felhasználók legfontosabb érdeke, a HTML5 már megnyerte a jövő webes technológiája címért folytatott harcot, a Flash Player a vesztes oldalon van.

A mozgalommal szimpatizálókat a szervezők arra biztatják, hogy távolítsák el gépükről a Flash Playert, a végrehajtáshoz tanácsokat is adnak, emellett arra kérik a fejlesztőket, hogy a jövőben ne írjanak flashes programokat, valamint sürgetik a felhasználókat, hogy olyan böngészőverziókat használjanak, amelyek már támogatják a HTML5-öt. A kezdeményezés szóvivője szerint eddig 98 százalékban támogató visszajelzéseket kaptak, néhányan akadtak csak, akik azzal vádolták őket, hogy veszélyeztetik a Flash-fejlesztők megélhetését.  • Hírek
  • Bankszámla