Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Károsíthatja a Kindle-t a reptéri röntgen

2011.11.21. 18:28
Több felhasználó is panaszkodott, hogy a csomagjuk átvilágítását követően tönkrement az e-könyv-olvasójuk. Az Amazon cáfolta, hogy ez lehetséges lenne, a Cambridge-i Egyetem professzora szerint azonban elképzelhető.

Többen is szóvá tették, hogy a reptéri csomag-átvilágítás során a röntgensugarak károsították az e-könyv-olvasójukat. A londoni Michael Hart arra panaszkodott, hogy a madridi reptéren a poggyásza ellenőrzésekor az egyik alkalmazott valószínűleg túl nagy dózisú sugárzásnak tette ki a csomagot. A vizsgálatot követően ugyanis nem lehetett többé használni az addig hibátlanul működő eszközt.

A Cambridge-i Egyetem professzora, Daping Chu szerint a reptéri szkennerek sugárzása önmagában nem elég erős ahhoz, hogy károsítsa a Kindle képernyőjét. Az viszont elképzelhető, hogy a statikus töltést átveszi a képernyő mögött meghúzódó gumiszíj, és ez már a készülék meghibásodásához vezethet. A reptéri szkennerben ugyanis 100 voltos elektromos töltés is kialakulhat, ez pedig károsíthatja a képernyő részecskéit.

Az Amazon cáfolta, hogy a reptéri röntgenek tönkretennék a Kindle-t. Állításuk szerint rengeteg vásárlójuk használja az eszközt repülőutak során, és mostanáig senki nem hivatkozott hasonló problémákra. Bár a cég szóvivője szerint a szkennereknek nem kéne károsítania az eszközt, nem hagyják cserben a vásárlókat: az érintett gépeket minden esetben kicserélik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek