Bosszút áll Izraelen az Anonymous

2012.01.13. 17:20

Mostafa Ahmadi-Roshan, a szerdán meggyilkolt iráni atomtudós halála után kialakult egy Izrael-ellenes, valamint Izraelt támogató hekkereket tömörítő csoportosulás. A támadásokat a múlt héten indította egy Group-XP nevű, szaúd-arábiai hekkercsoport. A támadók nyilvánosságra hozták 400 ezer izraeli bankkártya-tulajdonos adatait – igaz, a Bank of Israel szerint valójában csak 15 ezer ember érintett az ügyben. Szombaton, Danny Ayalon külügyminiszter-helyettes terrortámadásnak nevezte az esetet.

Kicsivel később Amir Phadida, egy izraeli diák bejelentette, hogy sikerült felfednie a hekkercsoport 0xOmar nevű hekkerének kilétét: a támadó az Egyesült Arab Emirátusokban született, jelenleg Mexikóban él. 0xOmar azonban hamar közölte, hogy a diák tévedett. Azt is elmondta, hogy a következő célpontjai között izraeli katonai és ipari rendszerek (SCADA) vannak – ilyeneket támadott meg a Stuxnet vírus is.

Ellentámadás

Az akciókra kedden érkezett meg a válasz: egy Omer Cohen nevű izraeli hekker 0xOmer nevében nyilvánosságra hozta 200 szaúdi bankkártya adatait. A biztonsági kódokat nem publikálta, így az akció csak figyelmeztetésnek minősül, mivel az ellopott adatokat nem lehet illegális tranzakciókra használni. Két szaúdi kártyagyártó megerősítette, hogy valóban belepiszkáltak a rendszereikbe.

A Jerusalem Postnak Cohen elmondta, hogy 10 ezer ember személyes adatait szerezte meg és 300 ezer bankkártyához fért hozzá. Azt állítja, hogy Israel Defenders nevű társa az Izraeli Védelmi Erőknek dolgozik.

Beszállt az Anonymous is

Szerdán a LulzSec egykori vezetője – és minden valószínűség szerint Anonymous-tag – Sabu az iráni atomtudós meggyilkolása miatt Izrael megtámadására szólította fel a világ hekkereit. Később az akciók megkönnyítése érdekében nyilvánosságra hozott néhány érzékeny adatot is Izrael ipari infrastruktúrájáról. Egyelőre nem tudni, hogy az ipari rendszerekről most publikált információkat a korábbi akciókat is végrehajtó 0xOmar szerezte meg, vagy az Anonymous saját erőfeszítéseiről van szó.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM