Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Héthüvelykes tablettel lép piacra a Google

2012.02.24. 13:45

Még az idén piacra léphet saját tabletjével a Google – mondta a DisplaySearch elemzője a CNET-nek. A hírek szerint a Google-logós tablet 1280x800 pixeles kijelzővel rendelkezne, hét hüvelykes lenne. Richard Shim szerint még áprilisban megkezdődik a gyártás, első körben kétmillió darabbal indulnak.

Összehasonlításként az Amazon hét inches Kindle Fire tabletje 1024x600 pixeles. Az összehasonlítás  adja magát, a táblagép a 199 dolláros Kindle Fire versenytársa lehet, de az még nem világos, hogy hasonló kategóriájú tabletet dobnának piacra vagy a prémium kategória felé mozdulnának. A hírek szerint a Google tabletjén Ice Cream Sandwich futna, vagyis a legújabb androidos rendszer.

Akárhogy is, a Google mindenképpen belép a tabletpiacra, ha máskor nem, amikor végre sikerül tető alá hozni a Motorola Mobility megvásárlását. Rögtön három tablettel is szereplő lesz a Google, ezek a 10,1 hüvelykes Xoom, a 10,1-es Xyboard és a 8,2 hüvelykes Xyboard.

Hogy a Google miért szeretne saját készülékkel megjelenni a piacon? Pozitív példa lehet az Amazon, tavaly novemberi megjelenése után év végéig ötmillió darabot sikerült eladni a Kindle Fire tabletből. Hivatalos számok nincsenek, ezek csak becslések, de a DisplaySearch és a Barclay Capital is ennyit tippelt.

Ráadásul a hét inches tabletek piaca is hamar telítődhet, ha igazak a hírek a Google-tabletről, vagy az Apple állítólag készülő kis tabletjéről. A Google most sem kommentálta a pletykákat.