16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Beperelték a Groupont megtévesztés miatt

2012.04.04. 12:05

Beperelte a Groupont egy saját részvényese, azzal vádolja a kuponszájtot, hogy megtévesztette a befektetőket a cég pénzügyi helyzetéről és lehetséges növekedéséről. Fan Zhang háromezer részvényt vett februárban 61 800 dollárért. Márciusban eladta a részvényeket, kilencezer dollárt veszített ezzel.

Négy nappal ezelőtt a Groupon váratlanul megváltoztatta a negyedévről szóló jelentését, nagyobb nettó veszteséget produkálva. Azt is elismerték, hogy anyagi helyzetük is meggyengült, nincs elég pénzük arra, hogy visszatérítsék az ügyfeleknek járó pénzt. A bíróságra benyújtott panasz szerint a Groupon túlbecsülte bevételeit, hamisan nyilatkozott anyagi helyzetéről és eltitkolta, hogy az üzlet nem nő olyan gyorsan, ahogy arról nyilatkoztak.

Julie Mossler, a Groupon szóvivője nem kommentálta az eseményeket. Ugyanakkor több nagyobb ügyvédi iroda nyilatkozta azt, hogy pert fontolgatnak hasonló okok miatt. A perben érintettek azok is, akik a Groupon tőzsdére lépésében részt vettek, mint a Credit Suisse, Goldman Sachs és Morgan Stanley.

A Groupon tavaly novemberben lépett tőzsdére, ekkor a részvények árfolyama alapján tízmilliárd dollárra becsülték a cég értékét. A mostanin kívül is többször átírták a tőzsdei jelentésüket, az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálná őket emiatt.

A cég részvényei hétfőn 17 százalékkal, kedden 1,7 százalékkal estek, jelenleg 15,02 dolláron állnak, ez nagyjából 25 százalékkal kevesebb, mint a bevezetéskori értékük.  • Tippek
  • Bankszámla