Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Túraútvonalakkal bővül a Street View

2012.06.07. 11:30

Néhány héten belül külföldi nyaraláson vagy üzleti úton is nyugodtan a Google Térképre bízhatjuk magunkat, mert Androidon az útvonalak internetelérés nélkül is elérhetők lesznek. Több mint száz ország térképeit lehet majd előre letölteni a mobiltelefonra. Ez a funkció eddig csak korlátozottan, és közepesen kiforrott eszközzel volt elérhető, amely csak egy kijelölt pont néhány kilométeres körzetének az adatait töltötte le, most azonban a Google országos térképeket ígér.

Néhány látványosabb újítást is bejelentett a Google: év végén 300 millió ember lakóhelyéről lesz háromdimenziós ábra a térképeken. A vállalat repülőgépeket küld ki a városok fölé, több szögből lefotózza az épületeket, és egy ügyes algoritmus segítségével a fényképekből épületmodelleket készít.

Az utcaképek gyűjteménye is új ösvényekkel bővül, a szó szoros értelmében. A Google ugyanis a fotókészítő flottát, ami eddig autókból, triciklikből és motoros szánokból állt, hátizsákba helyezhető fényképezőkkel egészíti ki. Így nem kell sokat várnunk arra, hogy az interneten végigjárhassunk a Grand Canyon vagy a svájci Alpok legizgalmasabb útvonalait.