Bankszámlák kezelhetők a Facebookon

2012.06.14. 17:12

A lengyelországi Alior Bank három évvel ezelőtt indult el azzal a célkitűzéssel, hogy kimondottan a 25 és 30 év közötti fiatalokat akarja megszólítani. Ehhez pedig rengeteg technikai fejlesztés szükséges, az Alior legalábbis úgy gondolja, ott kell lennie minden webes és mobil platformon. A lengyel bank a pénzügyi szoftvereket fejlesztő magyar IND Group segítségével most a Facebookra lépett be egy alkalmazással, amivel a felhasználók a közösségi portálon belül tudnak pénzt utalni ismerőseik bankszámlájára.

Hogy miért jobb és kényelmesebb a Facebookról utalni másoknak, mint megnyitni még egy böngészőfület, és onnan intézni a pénzügyeket, nem egészen világos. Az Alior facebookos appjának használatához ráadásul nyitni kell egy elkülönített alszámlát is, ami egyébként hagyományos netbanki felületről is kezelhető, és ugyanolyan számlakivonat tartozik hozzá, mint bármely egyéb folyószámlához.

A Facebook semmilyen információt nem kap sem az ügyfélről, sem a tranzakcióról. Tehát a felhasználók nem tudnak a haverok előtt kérkedni azzal, hogy ötszáz forintot adományoztak egy állatmentő alapítványnak, vagy hogy befizették a pótvizsga díját az egyetemnek. Az IND Group közölte, hogy a tranzakciót captcha kóddal és a felhasználó mobiljára elküldött egyszeri jelszóval teszik biztonságossá.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM