Nem lesz Facebook-telefon

2012.07.27. 23:55

A Facebook negyedéves pénzügyi jelentésének sajtótájékoztatóján még nem kommentálták a pletykát az állítólagos Facebook-telefonról, amit a HTC-vel közösen gyártana a cég, most azonban személyesen Mark Zuckerberg hűtötte le a kedélyeket. A cégvezér azt állítja, nem lenne rossz ötlet, de a Facebook egyelőre nem vág bele a hardvergyártásba. Ellentétben például a Google-lel vagy az Amazonnal, amelyek a Nexus 7 vagy a Kindle példájából ítélve sikeresen váltak online cégből hardvergyártóvá.

A saját márkás telefon helyett a Facebook inkább a saját alkalmazásait próbálja minél mélyebben integrálni a mobilos operációs rendszerekbe, és azokat minél több funkcióval felruházni, illetve úgy megjeleníteni reklámokat rajtuk, hogy azok ne kergessék az őrületbe a felhasználókat. A mobilos felületek marketinges kihasználása több elemző szerint is a Facebook sikerességének a kulcsa már a közeljövőben is.

A Facebook-részvények egyébként folytatták mélyrepülésüket a pénzügyi jelentés nyilvánosságra hozása után is, az árfolyam 22,3 dollárig esett, ami történelmi mélypont a májusban 38 dolláros áron piacra került papír történetében. Becslések szerint csak Zuckerberg üzletrésze 48 óra alatt 3 milliárd dollárt veszített értékéből.

Elemzők most aggodalommal tekintenek augusztus 15 elé, amikor letelik a tőzsdei bevezetés utáni 90 nap, és 268 millió részvénynél jár le az úgynevezett lockup periódus (az az időszak, amíg a cég belső tulajdonosi köre nem adhatja el a részvényeit), és a hirtelen piacra kerülő sok részvény lenyomhatja az árfolyamot. Novemberben aztán újabb 1,24 milliárd részvény hasonló kereskedési tilalma jár le.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM