Vendel
6 °C
19 °C

Újra feltörték a Sonyt?

2012.08.16. 23:41

Tavaly az év botránya volt az online biztonságtechnika világában, amikor ismeretlenek többször is feltörték a Sony Playstation Network hálózatát, százmillió videojátékos személyes adatait, bankkártyaszámait megszerezve. Az akcióért akkor senki nem vállalta a felelősséget, és a lopott kártyaadatok sem bukkantak fel az online feketepiacon, a tetteseket pedig több hónapos nyomozás után sem tudta azonosítani az FBI.

Az Anonymous aktivista-hekker csoport most azt állítja, újra feltörték a Sony szervereit, és tízmillió játékos személyes adataihoz fértek hozzá. A hekkerek bizonyítékképpen egy háromezres mintát tettek közzé a megszerzett, 50 gigabájtos adatbázisból, ami állításuk szerint főként európai felhasználók adatait tartalmazza. A Pastebinen elérhető fájlban az emailcímek kódolatlanul, a felhasználónév-jelszó párosok titkosítva szerepelnek.

A Sony a Playstation Network hivatalos Twitter-csatornáján azt írja, nem történt betörés - igaz, a cég a tavalyi hekkelésnél is hetekig maszatolt, és nem ismerte el, hogy feltörték a rendszerüket.