Maja romok a Google Térképen

2012.08.17. 12:30

Több tucat maja rom interaktív panorámafelvételével bővült a Google Térkép utcanézete (street view). A Google és a mexikói Antropológiai és Történelmi Nemzeti Intézet (INAH) bejelentése szerint eddig harminc helyszínnel bővítették a népszerű alkalmazást, és további több tucat látványosságot tesznek elérhetővé az interneten az év végéig. A cél, hogy az oldal látogatói összesen kilencven mexikói helyszínen tehessenek virtuális kirándulásokat.

Az utcanézetre kattintva a felhasználók 360 fokos panorámát kínáló, interaktív felvételeken járhatják be a lélegzetelállító tájakat. A Mexikó prehispán örökségét felvonultató panorámaképeket több millió fotó alkotja, amelyeket speciális, háromkerekű járművekre szerelt kamerákkal készítettek, gyakran teljesen kitaposatlan útvonalakon haladva.


View Larger Map

Az internetezők elsőként a Yucatán-félsziget északi részén fekvő Chichén Itzá romváros, a Mexikói-völgy északkeleti részében elterülő Teotihuacán, valamint a dél-mexikói Oaxaca államban található Monte Albán prekolumbiánus ásatási helyszínen tehetnek virtuális látogatásokat.  • Tippek
  • Árfolyam