11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 0
Mexikó 0

Bárki fejleszthet közösségi portált

2012.08.28. 13:44

Az alapítók lemondanak a Diaspora projekt további vezetéséről, és a nyílt szoftveres közösség gondjaira bízzák az eddig kifejlesztett kódokat. Az újszerű közösségi portál a milliárd felhasználót magához vonzó Facebookkal teljesen ellentétes alapelvekre épül: a cél a decentralizáció, hogy sok kisebb közösség jöjjön létre, amelyek lazán kapcsolódnak egymáshoz. Az Index szerkesztőségében sikeresen teszteltük a közösségi motort, és pár nap alatt elindítottunk egy zárt portált.

Maxwell Salzberg és Daniel Grippi a változást bejelentő közleményben azt írja, hogy ezután is részt vesznek a Diaspora fejlesztésében, és a lépéssel tulajdonképpen lehetőséget akarnak adni minden olyan fejlesztőnek, aki részt akar venni a munkában. A két alapító közölte, hogy az átállás sem egyik napról a másikra történik meg, hanem fokozatosan tesznek elérhetővé újabb és újabb alkotóelemeket.

Több ezer ember érdeklődik a Diaspora iránt, ezért Salzberg és Grippi szerint nem kell a projekt leállásától tartani. Mint a közleményükben is megemlítik, a népszerű nyílt szoftverek esetében természetszerű, hogy az alapítók idővel a háttérbe húzódnak. A Wordpress blogmotorja egy nagyszerű példa arra, hogy a nyílttá tett kód sokáig életben tud maradni.  • Hírek
  • Bankszámla