A Foxconn valóban gyerekeket dolgoztatott

2012.10.16. 15:46

A tajvani tulajdonban lévő Foxconn ma bejelentette, hogy a felmerülő panaszok miatt megindított vizsgálatuk szerint a kínai gyáraikban valóban találtak 14 évesnél fiatalabb, gyakornokként dolgozó gyermekmunkásokat. Mivel Kínában a munkavállalás alsó korhatára 16 év, a cég azonnal intézkedett, hogy a gyerekek visszakerüljenek az iskolákba.

A Foxconn nem közölte, hogy hány kiskorúról van szó. A Bloomberg hírügynökségének a vállalat szóvivője elmondta, hogy vállalják a teljes felelősséget a törvénytelen alkalmazásokért, és bocsánatot kérnek a történtek miatt. A Foxconn belső vizsgálatot is indított; ígéretük szerint a felelősöket azonnali hatállyal el fogják bocsátani.

A nyugati technológiai cégek beszállítóiként dolgozó nagy kínai üzemeket az elmúlt években folyamatosan támadják a gyárakban tapasztalható munkakörülmények miatt, de a civil szervezetek különösképpen szeretik célba venni az Apple nagy beszállítóit. Így került képbe a Foxconn is, amely a HP és a Microsoft termékein túl az iPhone és az iPad előállításában is fontos szerepet vállalt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét